Un an de Cluj

O atmosferă frumoasă de anotimp indefinibil plutea aseară în oraș în timp ce mergeam spre Insomnia, unde mi-am invitat prietenii pentru a aniversa un an de când m-am mutat la Cluj. Incredibil sau nu, astăzi se împlinește un an de am venit aici pentru a rămâne și sunt tare bucuros de alegerea făcută, dar și de lucrurile realizate în anul care s-a scurs. Mi-au ieșit toate, așa cum mi le-am propus, plus altele pe lângă, iar acum nu se pune problema decât de constanță și de continuitate. 

După un an de Cluj rămân cu noii prieteni, cu ardelenii în general, cu atmosfera inegalabilă a acestui oraș, din cafenele, baruri, de pe străzi sau de aiurea, rămân cu arta în toate formele ei pe care orașul mi-o oferă, cu priveliștile minunate ce pot fi surprinse din atâtea locuri, rămân cu Gruia și cu CFR, cu Bună Ziua și Zorilor la Liga unde mergeam să văd meciuri, cu Bd. Eroilor pe care mă plimb de fiecare dată cu părinții mei veniți în vizită, cu Enigma Cafe și Flowers (locul unde am băut cele mai speciale cafele vreodată), cu bucuria redescoperită de a merge la cinema sau de a cânta la chitară (Jess e și ea clujeancă), cu marea izbândă de a-mi republica în sfârșit cartea și de a o lansa în inima Clujului, cu bucuria de a-mi fi luat, în sfârșit, un bilet la U2. Îmi aduc aminte de toate locurile umblate și, parcă într-un fel bizar, chiar și de cele pe care urmează să le descopăr, iar asta cred că are de-a face cu sentimentul teribil de apartenență care m-a însoțit din prima secundă în care am ajuns aici. Îmi amintesc perfect și cele două net cafe-uri (una nu mai există acum) unde mergeam astă-vară când n-aveam laptop sau cele 4 frizerii unde m-am tuns în anul care a trecut.

V-am scris despre acest oraș de 56 de ori, iată deci o medie de peste un articol pe săptămână, iar vouă au ajuns să vă placă aceste articole, devenite deja al doilea subiect de interes al acestui blog, conform sondajului la care v-am rugat să răspundeți. Azi-noapte când plecam din Insomnia am trecut pe lângă Continental, unde avea loc un event de la TIFF, iar Wim Wenders era ieșit la o țigară sau pur și simplu la aer, ca un simplu cetățean, sprijinit de perete. În Cluj totul este tangibil, de la simplele bucurii la celebritate. Sau orice vrei tu. 

Comments

  1. la cat mai multi ani, incarcati de impliniri ! si imi cer scuze din nou pentru absenta de aseara, insa nu mi-a facut nicio placere sa fac lucrari stiintifice in loc sa dau noroc cu tine...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)