Thursday, 13 May 2010

Testicoaiele din spatele ecranului

De ceva vreme, la sugestia unui amic, am lăsat dreptul anonimilor (din câte se va vedea la propriu și la figurat) de a posta comentarii pe acest blog. Adică nu mai e musai să ai cont google ca să poți face asta. Desigur, moderarea comentariilor rămâne încă valabilă și e chiar foarte sănătoasă. Chiar mă întrebam cum de n-a apărut până acum niciun cocalar frustrat care să deverse pule-n acest spațiu virtual, din spatele unui anonimat care conferă ouă, protejat fiind de bariera dintre virtual și real. Ei bine, lucrurile au intrat azi în normalul internaut-mioritic. Acest articol, postat de cineva (hell knows who) pe un forum de titrări, l-a deranjat foarte mult pe un mic frustrat, astfel încât m-am trezit cu tot felul de "apostrofări" în mail.
Aș dori să punctez următoarele, atât pentru acești impotenți care se dau masculi feroce din spatele tastaturii, dar nu numai pentru ei:
  • am fost și am rămas un tip impulsiv și iute de taste, care a avut multe conflicte în virtual, mai mult sau mai puțin stupide. Însă întotdeauna le-am avut cu oameni care mă cunoșteau în viața reală și cu care mă întâlneam în mod regulat. Am fost mereu conștient de riscul de a fi chemat afară s-o reglăm ca între bărbați și asta chiar s-a întâmplat.
  • am un profil cât se poate de public și sunt cunoscut în diverse medii, niciodată nu m-am dat coios din spatele unor taste fără ca lumea să știe cine le apasă.
  • încă nu reușesc să-mi dau seama dacă următorul fapt (axiomatic el de fel) este amuzant sau trist: în orice mediu virtual, fie el forum, blog, Facebook etc., acolo unde, evident, nu există pericolul primirii unei bucăți în muie de la interlocutorul pe care îl calci pe bătături într-un fel sau altul, se va ajunge inevitabil și incontestabil la certuri și înjurături. Uneori chiar fără preludiu.
  • tot din categoria "trist vs. amuzant": oare acești sărmani defulați în virtual, unii dintre ei posibil abuzați sexual, bătuți în copilărie, umiliți de colegii de grădiniță și de școală și tot așa, nu-s în stare de un mișto elevat, argumentat, cu adevărat usturător? Oare ei nu pot realiza o critică dură și la obiect? Răspuns: nu. Singura chestie de care-s în stare este să le dea cu pule, mame, mui și chestii din astea? Răspuns: da. Aha.
Păi cam atât, nu cred că mai am ceva de zis.