Rebelul şi tocilarul - premianţii cu coroniţă ai TV-ului

S-u decernat premiile APTR, prilej cu care Antena 3 a încasat vreo opt. Două dintre ele mi-au atras atenţia în mod special. Să le luăm pe rând:

1. Sinteza Zilei - Cea mai bună emisiune de investigaţie politică. No bun, dacă a aduce nişte lătraci în studio care de ani de zile nu spun decât "Boc nu bun, Băsescu nu bun, PD-L nu bun" se cheamă investigaţie politică, atunci regret că n-am optat pentru o carieră în domeniu, probabil aş fi putut deveni şi eu un astfel de profund analist. A nu se înţelege o secundă că apăr în vreun fel puterea - nu asta e ideea aici. Tocilarul scrobit care moderează respectiva emisiune, tatăl deontologilor (culmea, ironizaţi permanent de al său tovarăş, Badea) şi mama impecabililor şi imaculaţilor tunşi mereu regulamentar şi având unghiuţele proaspăt tăiate, Mihai Gâdea (că lui i-am dedicat această lungă introducere), mereu obsedat de a acorda note şi de a scrie la tablă, devine astfel cel mai tare investigator politic din pacare. Vorba lu' nen'tu Badea: superb!

2. În Gura Presei - Cel mai bun One Man Show. Tot respectul pentru capacitatea lui Badea de a vorbi ca un papagal, de unul singur, în direct, vreme de aproape o oră. Şi de a avea publicul pe care-l are. Nu oricine poate face asta. Aş fi fost însă curios să aflu cine a mai fost nominalizat la categoria asta, dar de pe site-ul APTR, neactualizat de 3 ani, n-am avut cum. Mai sunt multe emisiuni de gen în ţărişoară? Senzaţia mea e că n-a avut adversar la premiul ăsta, la propriu. One Man Show sau One Man Contest, cum o fi fost până la urmă?

Rezumând, anteniştilor, mai daţi-vă-n pisici că nu sunteţi chiar atât de şmecheri. A, în caz că nu ştiaţi, toate ziarele sunt naşpa, numai Jurnalul Naţional are chestii geniale şi interesante, toate televiziunile sunt de porc, numai Antenele sunt cool, toţi sunt deontologi nazali şi constipaţi, numai Gâdea e cât se poate de ok (hahahaha) şi îi mai bate şi pe toţi la audienţe, iar toţi blogger-ii sunt cretini, mai puţin blogger-ul care nu e blogger şi care mai are şi cel mai mare trafic (şi asta în niciun caz exclusiv datorită notorietăţii obţinute pe sticlă, neaaah), adică Mircea Badea.

Comments

 1. da, mai exista emisiuni gen badea, multicele, nu el a introdus formatul asta de emisiune. asa ca shht.

  ReplyDelete
 2. faptul ca doar de badea stii, e semn ca-si merita premiul.

  ReplyDelete
 3. Numeste-le. Doi la mana, cine a zis ceva de cine a introdus formatul? Trei la mana, nu ma shashai.

  ReplyDelete
 4. 1. nu le stiu; dar orice ghid tv te scoate din nedumerire ;) doar nu o face numai badea emisiuni tip revista presei, nu ?

  2. am pomenit de introdus formatul [in ro] pt ca din moment ce spui ca e "one man contest", e ca si cum nu ar mai fi facut nimeni treaba asta la noi.

  3. :P

  ReplyDelete
 5. Eh, nu pune la socoteala imitatorii jenibili, de genul aluia de la B1 :)) daca mai e..

  ReplyDelete
 6. deci daca restul sunt jenibili, asta il face "one man contest", fara ironia atasata :P

  ReplyDelete
 7. http://mantzy.files.wordpress.com/2010/05/cadrul_2_bd10.jpg

  ReplyDelete
 8. Iata ca nu doar eu sunt nedumerit cu privire la contracandidatii lui Badea:
  http://anti-plicti.blogspot.com/2010/05/mircea-badea-si-nedumerirea-mea-cu.html

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"