Aţi răspuns, vă răspund

Timp de o săptămână aţi avut ocazia să răspundeţi unui poll cu întrebări despre acest blog şi despre lucrurile promovate de el. 36 dintre voi (consider acest număr ca reprezentând grupul de vizitatori fideli care-mi intră pe pagină) au răspuns şi îmi place ce a ieşit. Era important să ştiu cum ne situăm în această relaţie virtuală. Voi comenta succint răspunsurile voastre la întrebările din poll care contau.
  • Aproape jumătate dintre cei care intră aici o fac după ce văd link-ul unui nou articol postat pe Facebook sau în statusul meu YM. E bine că ele vă atrag atenţia, dar pe de altă parte nu mai fiţi leneşi - în mediul virtual musafirii neinvitaţi sunt foarte bineveniţi!
  • Aşa cum am constatat şi în urma unui sondaj asemănător efectuat anul trecut, articolele personale sunt de departe cele mai căutate. Lumea te sfătuieşte, în general, că nu e bine să scrii personal pe blog, dar de fapt asta doreşte să citească. În cazul meu consider asta un compliment, nicidecum o ipocrizie. Sunt plăcut impresionat să văd că articolele despre Cluj (un tag care nu exista pe blog anul trecut când am efectuat poll-ul anterior) ocupă deja locul 2 în topul preferinţelor voastre. Asta în condiţiile în care statisticile îmi arată faptul că ardelenii care-mi intră pe pagină încă nu au egalat numărul sudiştilor, ce să mai vorbim de cei de prin alte părţi. Nu că ar fi o competiţie, evident. Remarc şi gradul compact de popularitate pe care îl au, în general, temele abordate aici (mai puţin cele despre sport, promit că voi încerca să le rarefiez).
  • Revenind la tema numită Cluj, am realizat mereu faptul că aş putea fi enervant pentru cei din alte zone, care eventual percep volubila mea afecţiune pentru acest oraş ca pe o aroganţă, ca pe nişte figuri iritante. Nu asta e intenţia mea şi nici aceea de a-i face pe oamenii mei dragi de acolo să se simtă prost sau să fie deranjaţi în vreun fel. Mă bucur că aţi înţeles asta, rezultatul de mai jos atestă acest lucru. Şi mă bucur că vă place Clujul, chiar şi aşa nu foarte elaborat cum îl prezint eu.
  • Noul skin (bine, e deja de vreo 2 luni) place majorităţii, deci aşa rămâne.
  • Singurul răspuns care m-a dezumflat un pic a fost cel legat de interesul manifestat pentru cartea mea despre U2, dar evident că nu pot comenta o alegere care ţine cont de mai multe aspecte, cum ar fi gusturile muzicale, apetitul pentru a consuma mai mult decât muzica unei formaţii, dispoziţia de a citi, etc. 12 dintre voi au spus că urmează să achiziţioneze cartea, deci aştept comenzile!
  • Destui non-bloggeri (58%) şi non-feisbuchişti (25%) - deşi nu fac parte dintre ei le salut independenţa de virtual.
  • Dacă 42% dintre voi mă cunoşteau personal înainte de a afla de blog, sunt sigur că acum mă ştiu în viaţa reală cu un procent chiar mai mare. Ceea ce e o treabă sănătoasă. Sunt curios care sunt celelalte surse (22%) unde aţi dat peste blog.
  • Am stabilit în mod incontestabil: U2 au fost şi rămân unii dintre cei mai mari. Bineînţeles, nu era nevoie de un poll pentru această axiomă.
  • O treime dintre voi alege Urma ca fiind formaţia preferată din rock-ul alternativ autohton. La fel mă situez şi eu şi aştept cu mare interes noul album. Byron mai are de muncă - deşi nu i se poate reproşa absolut nimic din punct de vedere vocal, instrumental sau liric, piesele trupei ăsteia nu rămân la sufletul unei părţi semnificative a consumatorilor de muzică. Este o impresie personală, întărită  şi de alte opinii aflate în discuţiile private. Asculţi albumele de 2-3 ori apoi renunţi aproape definitiv la ele, iar după ce ai văzut câteva concerte te poţi lipsi vreun an. Repet, nu e vina lui Byron, nu ştiu ce-ar putea face mai mult. It just is. Kummii sunt şi ei pe tobogan, dar nu mai dezvolt acest subiect.
  • Hai că începeţi s-o cunoaşteţi pe Jess, care vă place în proporţie de 52% (48% neştiind despre ce e vorba: Jess e noua mea chitară). She'll be on a runaway train this weekend, stay tuned.
Rock on!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?