Voi lansa "U2 - Tot ce nu poţi lăsa în urmă" peste o lună la Cluj


Au trecut mai bine de 3 ani de când anunţam aici pe blog că voi publica o ediţie revizuită şi updatată a cărţii despre U2 pe care o lansasem în 2002. Iar în ultimii 2 ani şi ceva am publicat vreo 20 de pasaje din acest manuscris, acolo la tag-ul Sunete şi sensuri, acesta fiind the working title avut de cartea mea în toată perioadă asta. Însă nu a fost să fie până acum, trei edituri bucureştene ducându-mă cu vorba în perioda asta. Luna trecută am dat peste un anunţ al editurii Napoca, într-un ziar clujean. I-am contactat, ne-am întâlnit, am discutat, ne-am înţeles. Contractul a fost semnat, cartea este deja tehnoredactată (va avea 302 pagini), coperţile sunt gata iar lansarea va avea loc la magazinul Diverta din Piaţa Unirii, Cluj, probabil pe 17 aprilie (vă voi anunţa exact la momentul oportun).
Este o carte mult mai bună decât prima, mult mai bine documentată, fără pasaje aiurea, cu toate la zi (inclusiv cu date despre ultimul album şi actualul turneu U2) şi cu un titlu care evoluează de la un album din 1984 ("Când muzica e un foc de neuitat") la altul din 2000. Acest titlu mi-a fost sugerat de două prietene şi da, mi s-a părut mult mai bun decât "Sunete şi sensuri." Aşa cum spun şi pe pagina de promovare a cărţii de pe Facebook (care până acum a strâns aproape 150 de suporteri) această carte vă oferă, în acelaşi timp, esenţa şi complexitatea lui U2, povestind toată istoria lor, revizuind toate albumele şi marile turnee (există chiar şi cronici detaliate ale unor concerte), vorbind despre conştiinţa social-politică dar şi despre spiritualitatea trupei şi analizând separat nu mai puţin de 140 de cântece ale formaţiei, despre care veţi putea afla tot felul de lucruri inedite, plecând de la ideea din spatele versurilor până la modul în care s-a compus respectiva melodie, de câte ori a fost cântată live, date statistice şi multe altele.
Vă voi anunţa din timp tot ce trebuie ştiut despre lansare şi acum vă las cu melodia care conţine titlul aceste cărţi, cuprins în ideea că dragostea este cel mai important bagaj, tot ce nu putem lăsa în urmă, precum o inimă într-o valiză. Îi mulţumesc lui Ovidiu pentru realizarea acestei elegante coperte care îmbină albul de pe No Line on the Horizon cu simbolul Elevation Tour şi sorellei pentru că m-a pus în legătură cu el. Walk On!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?