Câteva consideraţii (culese dar şi personale) despre

- Vise. Fără ele n-am fi nimic. Sau am fi prea puţin. Scrie-le pe fiecare pe câte o foaie, împreună cu motivele pentru care vrei respectivul lucru şi cu motivele (aici va fi un pic mai greu) pentru care crezi că se va îndeplini. Vizualizează-ţi visele permanent, mental sau prin imagini reale şi comportă-te ca şi cum deja s-au îndeplinit, atât în sinea ta (deci bucură-te) cât şi prin acţiunile fizice pe care le faci.

- Gânduri. Sunt foarte tricky. Ce gândeşti, aia atragi în viaţa ta, ca şi experienţă. Când vei realiza ce poţi face cu gândurile tale vei deveni (hopefully) foarte responsabil. Alege numai gânduri plăcute, amintiri frumoase, mai multe comedii şi mai puţine drame şi horrors, mai mulţi oameni veseli şi mai puţini prieteni care toată ziua ţi se vaită pe umăr. Treaba însă nu e aşa uşoară pe cât pare. Mulţi se întreabă de ce, deşi gândesc pozitiv sau se roagă la Dumnezeu, nu atrag în viaţa lor ceea ce cer. De aceea trebuie avută mare atenţie la gândul primar, el dictează totul.
Exemplu: dacă visezi să ai bani, vrei bani pe bune, dar de fapt tu desconsideri oamenii cu bani, crezi că nu ai merita o avere sau consideri că banii prea mulţi pot aduce belele, tu de fapt NU vrei bani iar gândul tău primar asta urlă către Univers. Iar Universul (sau Dumnezeu, alege ce entitate doreşti) nu-ţi trimite nici un euro în plus înapoi, pentru că el nu face decât să reflecte perfect ceea ce tu îi transmiţi, bun sau rău. La fel: nu cumpăra doar produse ieftine, pentru că astfel afirmi că eşti sărac şi, la naiba, chiar asta vei fi. Nu îţi lua doar produse diet, low fat şi altele de gen, pentru că astfel Universul se uită la tine cum îi strigi "Sunt gras!" şi apoi îţi dă dreptate. Şi mai multă grăsime. Fi deci permanent atent la gândurile tale, dar şi la acţiunile care derivă din ele. Toate astea te definesc şi atrag alte lucruri sau evenimente identice. Nu dezvolta obsesii, menţine un echilibru în orice. Nu te gândi DELOC la chestii negative, chiar dacă te gândeşti de maniera "vreau să nu fie aglomerat la magazin" şi crezi că de fapt gândeşti pozitiv. Greşit, pentru că Universul nu percepe negaţia, el ia în modul gândul tău şi implicit va crea aglomeraţia de care te temi.
Şi încă o chestie importantă: cele mai puternice gânduri (deci acelea care vor atrage rapid rezultate în realitatea ta imediată) sunt cele care-ţi provoacă emoţie. Fie ea pozitivă sau negativă, aşa că atenţie şi aici.

- Acţiune. Când ai făcut tot ce puteai face în plan fizic, după ce ai dat naştere unei dorinţe în plan mental prin gând, iar ea încă nu s-a îndeplinit, rămâi focusat pe ea şi aşteaptă. John Gray spunea că atunci când ai făcut tot ce era de făcut, Dumnezeu face restul. Trebuie doar să te relaxezi, să ai răbdare şi să crezi.

- Credinţă. Pentru mine acest termen deja devine impropriu. Credinţa totală e deja ştiinţă. Când ai cerut ceva, ştii deja că e al tău, aşa cum ştii că soarele va răsări mâine. Nici nu te gândeşti la altă variantă, nici măcar pentru o miime de secundă, nu? Te întrebi vreodată dacă mâine la 10.00 am va fi tot noapte? Ei bine, exact la fel nu trebuie să ai nici cea mai mică urmă de îndoială că acel ceva pe care l-ai cerut, deja l-ai primit. E ca un gentlemen agreement pe care îl ai cu God. Aţi bătut palma şi acum aştepţi doar manifestarea dorinţei în lumea pe care noi o numim reală. Cu cât credinţa ta e mai mare, cu atât această iluzie numită timp, între gând şi manifestarea lui, este mai mică. Este atât de simplu şi totuşi atât de greu să ai toate astea, să apuci pur şi simplu cu mâna toate lucrurile pe care le doreşti şi să le faci ale tale. Ups! Te-a pişcat puţin scepticism când ai citit asta? Atunci e clar că ai de muncă şi nu te mira că unele chestii îţi ies greu sau deloc.

- Superstiţii. Sunt o tâmpenie. Sau poate nu. Ia să vedem. O să mă refer la aia conform căreia nu e bine să vorbeşti prea mult în avans despre unele chestii înainte ca ele să se întâmple, pentru că atunci nu se întâmplă. Ghici ce? Dacă asta crezi pe bune, atunci chiar aşa e. La naiba, ai vorbit despre chestia aia, acum nu mai iese... Tocmai ai gândit asta, deci energia plecată astfel din creierul tău sub formă de gând se va transforma, foarte probabil, în ceva nesatisfăcător. Aşa că eu propun un nou gen de superstiţie, care spune că dacă vorbeşti foarte mult despre un lucru şi te comporţi ca şi cum el există deja, acel lucru sau eveniment se va manifesta în viaţa ta foarte repede. Vai ce superstiţios sunt pe faza asta, jur. Ia încearcă şi tu.

- Ideea conform căreia când aştepţi ceva mai puţin exact atunci se întâmplă. Asta e cam clară. La foarte mulţi am auzit treaba asta, experimentată pe pielea lor. Aparent contrazice toată polologhia asta cu gândirea pozitivă and shit, însă concluzia la care am ajuns e următoarea: ne facem vise, aşteptări etc, foarte posibil împiedicate de acel gând primar din subconştient de care pomeneam mai sus, aşa că manifestarea lor întârzie, între timp ne luăm gândul şi, când în sfârşit se întâmplă ceea ce gândul nostru a creat, ne spunem: "Wow, să moară Gipsy Kings, nu mă mai aşteptam la asta!" În lumea absolută se spune că nu există timp şi astfel orice gând pe care îl vom avea acolo se va manifesta instantaneu în realitate. Aici timpul dintre gândul de bază şi materializarea lui este cu atât mai mare cu cât există piedici cum ar fi gânduri primare contradictorii sau sentimente cum că nu meriţi ceea ce doreşti.
Acum am o ambiţie personală să-mi demonstrez mie (şi nu numai) că lucrurile miştoace se întâmplă şi atunci când te aştepţi mai mult la asta. Mai ales atunci adică.

- Legile lui Murphy. Le ştim cu toţii. Ele prezintă o latură aparent perversă a răspunsurilor pe care ni le dă Universul. Dar ştiţi ceva? Sunt foarte reale. Numai că prea negativiste. Opusul lor este întotdeauna la fel de valabil. Aşa că fiţi creativi şi compuneţi noul vostru set de reguli, anti-Murphy. Ce gândeşti, aia atragi. Fii optimist şi lasă-i pe negativiştii mai mereu auto-intitulaţi "realişti" cu ale lor.

- New Age. Da, tot ce am scris până aici este inspirat dintr-un film, 3 cărţi şi zeci de alte chestii vizionate şi citite, toate făcând parte din mişcarea numită New Age. Mă interesează mult prea puţin însă o categorisire sau încadrare a acestor concepte. Până acum câteva săptămâni eram sceptic în privinţa acestei mişcări (sau ce-o fi ea) dar după ce am citit Conversations with God (care pentru mine a însemnat un excelent liant între ideile din The Secret şi spiritualitatea de care eu nu mă voi despărţi vreodată) am realizat că aceste chestii New Age îmi prezintă de fapt Dumnezeul în care sufletul meu e mult mai tentat să creadă. Religia, Biblia cu multiplele ei versiuni, biserica cu popii ei afacerişti care îţi iau bani când te spovedesc sau când îţi vin în casă cu botezul nu mai pot fi deţinătorii adevărului absolut pentru mine. Logica mea spirituală şi convingerea interioară mă fac să cred că toate aceste religii care se luptă între ele de când lumea (pe mega-aberantul principiu "Dumnezeul meu e mai bun decât al tău)" nu fac decât să manipuleze şi adevărul trebuie căutat şi simţit în altă parte. Nu există decât un singur Dumnezeu, fie el numit God, Allah sau Yahweh. Spune-i cum vrei, imaginează-ţi-l după bunul plac. Restul sunt doar prostii menite să dezbine oamenii care ar trebui să fie ca unul.

Pentru a vă oferi o altă imagine a acestei entităţi totale pe care unii dintre noi o numesc Dumnezeu, vă las cu un clip senzaţional (eu l-am văzut de 3 ori la rând şi am de gând să mă uit în continuare la el zilnic), care comprimă câteva idei fundamentale din CWG.

*Apropo, de astăzi începând puteţi posta comentarii şi dacă nu aveţi cont google. Cercopitecii anonimi care se vor incita la gândul că mă vor putea trimite acum să sug sule, pot afla că aceste comentarii sunt încă moderate, aşa că îşi pierd timpul. Văleu, tocmai m-am gândit la ei, deci i-am invocat... Să vedeţi acuma comentarii porno pe blog, eu cu mintea-mi le-am creat!

Comments

 1. foarte tare clipu! atita doar ca e greu sa urmaresti si imaginea si ce zice nenea ala in acelasi timp :D

  ReplyDelete
 2. Concentreaza-te pe text si pe voce doar;)

  ReplyDelete
 3. "nu cumpăra doar produse ieftine, pentru că astfel afirmi că eşti sărac", "Nu îţi lua doar produse diet, low fat şi altele de gen"
  WTF??????
  "dacă vorbeşti foarte mult despre un lucru şi te comporţi ca şi cum el există deja, acel lucru sau eveniment se va manifesta în viaţa ta foarte repede"
  Preferabil singur:)
  In fine, bune observatiile, m-a impresionat si pe mine The secret - l-am vazut de zeci de ori:)
  Cartea lui John Gray e undeva de citit moca?:)
  Desi, vai, dupa ce am vazut clipul, cred ca merita toti banii!!

  ReplyDelete
 4. Clipul nu e din John Gray, e din Neale Donald Walsch - Conversations with God :)

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele