And the Oscar could go to

Ieri au fost anunţaţi nominalizaţii Oscar. Pentru prima dată există 10 propuneri pentru cel mai bun film şi am fost surprins să descopăr acolo şi District 9, despre care v-am povestit anul trecut. Cele mai multe nominalizări le-au primit Avatar şi The Hurt Locker (pe care l-am văzut aseară şi pot spune că e un film bun, dur, cu siguranţă nu pentru fete), fiecare având nouă.
Meryl Streep a primit a 16-a nominalizare din carieră, record absolut şi se va bate pentru al 3-lea ei Oscar cu Sandra Bullock şi Helen Mirren. Clooney e nominalizat din nou la Oscar pentru rol principal (Up in the Air), după ce l-a ratat acum doi ani cu Michael Clayton şi după premiul pentru rol secundar primit cu Syriana. Cred că n-are însă şanse în faţa lui Morgan Freeman (candidat la Oscar pentru rolul lui Nelson Mandela din Invinctus), Jeff Bridges sau Jeremy Renner.
Şi pentru premiile de rol secundar va fi o bătălie interesantă. La băieţi e favorit clar Christoph Waltz în faţa lui Matt Damon, Woody Harrelson, Christopher Plummer şi Stanley Tucci. La fete, pentru mine personal e doar o luptă a frumuseţii, Penelope Cruz şi Vera Farmiga aflându-se pe listă.
Alte filme intens nominalizate sunt Inglourious Basterds (8), Precious (6) şi Up (5).

Vă mai pot spune că în sfârşit am văzut New York I Love You (excelent film, aplauze). Apoi a fost What Dreams May Come, mai vechi ce-i drept dar senzaţional (este pomenit în Conversations with God), Amelia (un film despre cea mai temerară pionieră a aviaţiei, cu Hilary Swank şi Richard Gere), Triangle, Ne te retourne pas (Sophie Marceau, Monica Bellucci) şi foarte bine cotatul dar pentru mine super plictisitorul The Informant (ăsta mi-a adus aminte de un alt rol foarte obositor făcut de acelaşi Matt Damon în The Good Shepherd). Or fi filme bune, nu zic, dar îs greu de urmărit.

Comments

 1. Da pot spune ca as vrea sa cstige Morgan Freeman a facut un rol foarte tare in Invictus, mie mi-a placut!!Ai vazut cumva filmul cu Jeff Bridges?

  ReplyDelete
 2. Am inceput sa ma uit si eu la Invictus :) Pe ala cu Jeff inca nu l-am vazut, e pe tzeava ;)

  ReplyDelete
 3. What dreams may come este unul dintre filmele mele de suflet. Și întotdeauna prefer să îl văd singură. Mă zdruncină de fiecare dată și mă pălmuiește bine. Mă stoarce de tot. Cred cu tărie că o iubire adevărată supraviețuiește morții fizice. Cred cu tărie în reîncarnare și în regăsirea celuilalt. Și nu cred că mă înșel!

  ReplyDelete
 4. Nici eu nu cred ca te inseli ;)

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"