Good Evening New York City

În 1965 părinții mei erau copii și probabil nici nu auziseră încă de Beatles, o trupă cu care apoi aveau să crească și cu al cărei sunet aveau să-și împletească poveștile adolescentine și nu numai. Atunci, în '65, Beatles au susținut un concert memorabil la New York, pe Shea Stadium din Queens (actualmente reconstruit adiacent și numit Citi Field - țin minte că am aruncat o ocheadă la el când am fost la Flushing Meadows). Astă-vară, adică 44(!) de ani mai târziu, Paul McCartney a revenit pe Citi Field cu o serie de 3 concerte, pe care le va lansa luna aceasta pe un DVD & double CD live album, intitulat Good Evening New York City.
Aseară am pus mâna pe varianta audio a acestui material. 33 de piese, rock'n'roll pur, balade memorabile și hituri legendare pe care Paul le compusese în perioada Beatles: Yesterday, Hey Jude, Drive My Car, Get Back, Let It Be și Helter Skelter sunt doar câteva dintre ele. Este fabulos modul în care oameni nenăscuți la momentul apariției acestor melodii cântă pe o singură voce aceste piese.
Nu sunt fan Beatles. Au doar câteva melodii care îmi plac cu adevărat iar altele consider că posedă niște versuri de o stupiditate amuzantă. Dar acelea erau vremurile și departe de mine gândul de a contesta fenomenul reprezentat de trupa care a reușit să revigoreze economia UK. Și cu care părinții mei au crescut. Iar acest material live lansat de Paul McCartney este o bijuterie și poate constitui un cadou frumos de sărbătorile care se apropie. Un salt în timp făcut de un nemuritor ale cărui piese sunt acum la fel de iubite precum erau în urmă cu multe decenii. Iar el este încă acolo, cântându-le, fără a reprezenta doar o amintire pe un disc de vinil.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)