Vista suge

De aproape 2 luni am un laptop nou care merge brici. Eu sunt maniac cu fidelitatea sculelor și gadget-urilor de tot felul și sunt scos din minți de-a dreptul de computerele proaste. Mai ales de cele care se blochează. Jucăria mea a funcționat ireproșabil până acum. Nu se încetinește, nu se blochează (indiferent câte chestii sunt pornite în același timp), nu dă erori stupide, ce mai, nimic. Cu o singură excepție însă, care devine tot mai deranjantă în ultima vreme. Dar care mai mult ca sigur este dată de acest sistem de operare idiot (Windows Vista) care mi-a venit la pachet cu laptopul atunci când l-am cumpărat. Așa că încă îmi păstrez nota maximă pentru laptopul în sine.
Dar să vă spun ce se întâmplă. Dacă las laptopul idle pentru 5-10 minute sau mai bine, când revin este înghețat total. Mort complet. Doar mouse-ul se mișcă pe ecran dar toate programele sunt "not responding". Nici ctrl+alt+del nu rezolvă nimic. Task Managerul nu se deschide, în schimb apare un mesaj de eroare de genul "security options logon process has failed." Apoi singura soluție (pe care o urăsc) este aceea de a restarta forțat, din buton. La restart îmi apare chestia aia cu start Windows normally sau în safe mode, dar se pornește normal și merge bine. Ideea e să nu plec de lângă el pentru mai multă vreme sau, dac-o fac, mai bine îl opresc. Repet, doar atunci când e idle se blochează. Am scos screensaver-ul, am pus toate setările din power options pe never, nimic. Nu scap de tâmpenia asta. Am investigat pe multe forumuri (iată unul dintre ele) și concluzia e cam sumbră: mulți utilizatori de Vista pățesc chestia asta, chiar cu laptopuri noi ca al meu, chiar fără a avea viruși sau un hard cu probleme. Nimeni nu a găsit până acum o soluție și nici măcar Microsoft nu a răspuns încă acestei spețe.
Dacă vreunul din voi, by any chance, are o idee viabilă, să mă tragă de mânecă. Desigur, exceptând-o pe cea cu instalarea XP-ului :D Probabil că până la urmă voi face asta, dar nu aș vrea să formatez așa repede. Thanks.

Comments

 1. Eu nu m-aș grăbi să arăt cu degetul la Vista.

  Mai de grabă la cei care fac driverele pentru plăcile de bază. Ei scriu driverele, sistemul de operare lucrează umpic mai sus. Dacă ei n-au fost în stare să scrie cum trebuie driverele pentru Windows Vista, atunci e problema lor. Și a ta :P

  Apoi, mai vin și cei ce pun cap la cap laptopurile. Sunt unele firme care testează foarte bine configurațiile alese pentru laptopuri, sunt altele cărora nu le pasă. De-aia există sisteme care merg de 4 ani în continuu la capacitate > 80% fără să fi avut vreo problemă (de exemplu Dell Optiplex-ul meu de pe birou, și, în general, toate Dell-urile de la mine de la muncă), și de-aia există sisteme pe care le faci cu prietenul tău care se pricepe la hardware și la care în 3 săptămâni începe să ți se încălzească foarte mult HDD-ul, sau nu știu ce altă problemă.

  Ai încercat, totuși, să-ți pui ultimele update-uri (inclusiv Vista SP1)? Ce laptop ai? Nu-mi spune că Toshiba? :)

  ReplyDelete
 2. Merci pt. sfaturi, dar cum se face ca, pe toate forumurile unde am cautat altii cu problema asta, toti aveau Vista? :D Si diverse tipuri de laptop..si da, al meu e Toshiba. E naspa?

  ReplyDelete
 3. Mai nou, Vista nu-mi poatre instala toate update-urile. Din cauza asta poate (altfel nu-mi explic) se reporneste singur dupa ce ii dau hibernate! Incredibil. Prima data am remarcat si i-am dat shut down (cu incercarea lui nereusita de a pune updates cu tot) dar aseara nu mi-am mai dat seama si azi dimineatza laptopul era pornit, la ecranul de log in si, bineinteles, blocat, pt. ca practic statuse idle toata noaptea.
  Cu prima ocazie il formatez.

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?