Încă naștem campioni

La 1-1, când s-a dictat penalty împotriva noastră, am simțit că portarul Tudor, titular conjunctural, va apăra. Și mi-am zis că vom câștiga cu 2-1. Am greșit. A fost un uluitor 4-1, cu golul magnific cu călcâiul al lui Bruno Fernandes. Dar, mai important, am jucat cu tupeu și pe atac, chiar atunci când conduceam, lucru extrem de rar pentru clasicul spirit românesc. Este unul dintre momentele în care apelăm la eternul dar adevăratul clișeu cu sportul care ne mai scoate și pe noi în lume. Și realizăm că, pe lângă această campioană absolută venită din cel mai mic oraș prezent vreodată pe harta Champions League, mai avem echipa națională de scrimă, proaspăt campioană mondială sau pe Marian Drăgulescu, dublu campion mondial la gimnastică acum câteva zile. Ei nu sunt cei care ne fac mândri de a fi români, ci ei ne spală de rușinea de a fi români. Pentru că doar pe ei îi mai avem și ne mirăm de unde răsar acești campioni și cu ce resurse, fizice și mentale, ating astfel de performanțe, din mijlocul unei țări lamentabile care îți formatează permanent hard-drive-ul patriotic.
În timp ce Unirea spulbera Rangers pe Ibrox Park, un alt român așa-zis model, Adrian Mutu, marca și el două goluri în Champions League, prilej pentru unii acum să sară cu gura și să spună "iete, dom'le, ce bun e Mutu, cum să-l dai afară de la națională?!" Ei bine, e bun, dar strict fotbalistic. Iar asta e insuficient și o știe și Răzvan, care sper că va rămâne ferm în decizia sa. Nu are nimeni nevoie de ifosele unui fotbalist bun (nu exponențial) de care ne putem oricând lipsi (ne-a demonstrat-o). Mutu a ajuns în punctul la care face mai mult rău decât bine. El e bun acolo, florentin și atât să rămână, adevăratele modele ale serii (și nu numai) vin acum din Bărăgan.

p.s. Tata mi-a zis azi să merg la o casă de pariuri și să mizez pe Unirea. Cum tocmai venisem din oraș, vremea era oribilă și nici bani pe care să-mi permit să-i risc aiurea nu prea dețin, nu am pariat. Așa că acum nu vreau să aflu care era cota pentru o victorie a Unirii :D

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele