Disco

Zilele astea s-au împlinit 50 de ani de la apariția primei discoteci. Se întâmpla în octombrie 1959, într-un oraș german. Trupa care ar fi trebuit să cânte într-un local nu a mai putut presta și astfel a fost adus un record player pe care s-au rulat discuri de vinil. Tot așa apărut și meseria de DJ. Ulterior s-a născut și genul muzical disco, în rândul comunităților de culoare din New York și Philadelphia. Era un gen popular mai ales printre gay.
Cei 50 de ani trecuți de la prima discotecă au fost menționați în cadrul rețelelor sociale online și nu numai. Am înțeles că au avut loc tot felul de petreceri pentru a marca acest eveniment. Eu am fost trimis cu gândul la anii '90 și la pseudo-trupele pe care le ascultam înainte de a deveni roacăr: 2 Unlimited, Culture Beat, Cappella, 2 Brothers on the 4th Floor, Captain Hollywood, La Bouche, Snap, Dr.Alban, Corona sau Haddaway. Eram mare fan 2 Unlimited (se pare că am o chestie cu cifra 2 și litera U...) și în '95 am fost la Cerbul de Aur să-i văd. Hihi, ce vremuri.
Hai să ascultăm una de atunci, în amintirea cocalarilor lipsiți de educație muzicală care eram.

Comments

  1. ah, eu inca ascult muzica din anii '90: capella, 2 Brothers On the 4th Floor, Captain Hollywood, e muzica studentiei mele!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite