Del Potro

Nu a fost Rafa, cum aș fi vrut, nu a fost nici Roger, cum toată lumea se aștepta. Am stat azi-noapte treaz până pe la vreo 3 jumate pentru a urmări în direct superba finală de tenis de la US Open. Federer a condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar în al 4-lea set avea (dacă nu mă înșeală mintea obosită) 5-3 la game-uri și părea scăpat în câștigător. Am avut însă un Roger mai nervos ca niciodată (l-am auzit spunându-i arbitrului un "I don't give a shit on what he said", referitor la Del Potro, care solicitase un challenge ball tardiv) și un argentinian în mare formă, cu un forehand colosal, care a reușit să demonstreze că robotul Roger este totuși om până la urmă. Parcă ne simțim și noi mai bine, în banalitatea noastră, atunci când un sportiv perfect este învins.
Juan Martin del Potro este singurul tenisman din istorie care a câștigat primele patru turnee ATP pe care le-a jucat și al doilea, după Rafa Nadal, care a izbutit imposibilul: l-a învins pe Federer într-o finală de Grand Slam. Nadal l-a bătut pe Roger chiar de 5 ori în astfel de finale, conducându-l detașat în meciurile lor directe: 13-7. Dar asta e doar o paranteză în care putem pronostica un duel fantastic în anii care vor urma, între tinerii del Potro și Nadal și inegalabilul (până la proba contrarie) Federer, care mai poate duce și el ani buni la cel mai înalt nivel.
Geambașu a scris și el despre meciul de aseară.

Comments

  1. "E ilogic. Sînt argentinian, am crescut pe zgură, dar eu visez să cîştig US Open-ul. Îmi place acolo, eşti în Manhattan, în vîrtejul acela, înconjurat de electronică. Mă fascinează".

    Asta spunea Del Potro inainte sa castige US Open. Il iert pentru mica eroare (Flushing Meadows e in Queens si nu in Manhattan, dar poate omul se referea pur si simplu la oras), pentru ca e un mare campion si am aflat ca e si fan U2 :D

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?