Ca-n junglă

Anul trecut am scris acest articol pe blog, care mi-a atras mai multe reacții negative, venite din partea unor persoane a căror lipsă de discernământ friza crasa prostie. Nu am absolut nicio remușcare în fața eventualității ca ele să se regăsească în aceste rânduri. În niciun caz atâta vreme cât grozăviile provocate de câinii vagabonzi au loc în continuare, cu aplomb. Iată și ultimul exemplu: o femeie în vârstă a fost ucisă de o haită de câini. Nu există absolut nicio diferență între ulițele și străzile lăturalnice ale acestei țări blestemate și, să zicem, o pădure sau o junglă unde poți fi atacat de un animal sălbatic. Dacă în aceste locuri exotice alegi să mergi de nebun pe barba ta, ei bine, mediul public urban sau rural nu ar trebui să prezinte astfel de pericole. Și nu: o spun iar ca să înțeleagă și cretinoizii care vor sări să apare sărăcuțele animale (și pe care i-aș întreba cum ar fi reacționat dacă acea femeie de mai sus ar fi fost bunica lor), deci nu sunt un crud și nu am o plăcere sadică să omor sau să aud că-s omorâți câini. Dar este efectiv singura soluție, rapidă și viabilă, ca aceste animale, care prezintă un pericol aberant și nemaivăzut pe nicăieri pentru omul de rând, să dispară.
Iar acum citez din comentariul unui cititor:
"In nici un loc din Europa de vest sau America de nord nu exista ciinii nimanui, plimbindu-se pe strada.
Dar in Romania exista peste tot ciini salbaticiti, care se plimba prin orase si pe la sate. Ei trebuie sa-si redobindeasca instinctele de vinatoare ca sa supravietuiasca, iar uneori ataca oamenii - ceea ce este foarte logic.
Daca nici problema ciinilor vagabonzi nu se poate rezolva in RO, ce altceva se rezolva???
Asta are o rezolvare extrem de simpla, toata lumea o practica: ciinii fara stapin sint culesi de pe strada; daca intr-o saptamina nu i-a reclamat stapinul, li se face o injectie si au disparut.
Problema sint oamenii, nu ciinii. Oamenii lasa ciinii pe strada."

Comments

 1. O, Doamne ce cosmaruri am avut si eu! Mergeam la prega la fizica (in Ploiesti) si m-a atacat un caine alb. La urmatoarea sedinta m-am ferit de asta alb si m-a atacat unul negru lol. A 3-a oara m-a dus mama acolo si m-a aparat cu ajutorul pietrelor. Printr-o minune am scapat amandoua in ziua aia. A 4-a oara am fost atacata (nu mai stiu daca era ala alb, ala negru sau poate chiar amandoi) si am luat-o la fuga pana ce-am intrat in scara de bloc. Nu-mi amintesc cum am ramas intreaga in seara respectiva, la plecarea acasa, caci respectivele "animalute" isi aparau teritoriul cu indarjire. A 5-a oara n-am mai mers la prega. Am decis ca ma duc la Bucuresti - tot pt fizica! Dupa prima sedinta m-a atacat acolo o haita intreaga - norocul meu ca aveam cizme pana la genunchi si au muscat din alea pana a catadicsit un "bastinas" sa-si cheme odraslele la el... A fost clar si ultima pregatire. De atunci am devenit autodidacta. Ha!

  ReplyDelete
 2. Oana, tu din fericire te plimbi acum prin New York si White Plains.. ceva imi spune ca nu sunt caini vagabonzi pe acolo :D

  ReplyDelete
 3. Da, insa mama e inca in Romania, ca si bunica ta, mama ta etc.

  ReplyDelete
 4. Da, absolut, am inteles ce spui :)

  ReplyDelete
 5. Mai nou, cainii rod si distrug masini:
  http://www.dobro.ro/?p=578

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?