Arthur Ashe Stadium

V-am spus că sunt fascinat de clădiri și mai ales de stadioane sau arene. Cum Open-ul american de tenis se apropie de final, am tot revăzut la TV zilele astea impresionanta arenă Arthur Ashe de la Flushing Meadows, pe care anul trecut am vrut s-o vizitez dar n-am putut intra, mulțumindu-mă cu un rotocol dat pe dinafară. În cartierul Queens din New York există acest Flushing Meadows-Corona Park, al doilea ca mărime din oraș (nu ați crede, Central Park este abia al 3-lea), iar aici se află și centrul național de tenis Billie Jean King, care găzduiește ultimul turneu de Grand Slam din fiecare an.

Arena centrală, numită după marele tenisman american Arthur Ashe, a fost inaugurată în 1997 și are nu mai puțin de 22.547 locuri, fiind de departe cea mai mare arenă de tenis din lume. Fără să mai intrăm în detalii legate de facilitățile pe care le oferă, gândiți-vă doar câte stadioane de fotbal avem noi în țara asta, mai încăpătoare. Păi le numeri pe degete. Mie îmi place această arenă și pentru că pare un Santiago Bernabeu în miniatură, atât prin tribunele sale abrupte cât și prin culoarea scaunelor.

În altă ordine de idei, dar rămânând la tenis, aștept cu mare interes semifinalele masculine (îmi doresc o finală Federer-Nadal cu Rafa câștigător) și mă bucur că Serena (pe care au lăsat-o nervii în semifinala cu Kim Clijsters) nu s-a calificat, sătul fiind de atâtea finale cu surorile astea două. Voi reveni pe subiect dacă vom avea parte de finala masculină pe care mi-o doresc.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?