Agamiții

Departe de a avea acuratețea unui sondaj CURS sau INSOMAR, poll-ul găzduit de această pagină a avut scopul de a ne face o idee unde se situează, vis-a-vis de miloaga chemare la urne de peste 2 luni, cititorii acestui blog, fie ei fideli sau accidentali. O să comentez succint rezultatele sale.

- cel mai mare procent (45%) este dat de oamenii scârbiți de clasa politică atât de mult încât nu vor merge la vot. Brava! Aici mă situez și eu, iar cine spune că dacă nu mergi la vot nu ai voie să te plângi greșește. Nu mergi la vot pentru că efectiv nu ai pe cine să alegi, iar chiar această imposibilitate este, sunteți de acord sper, demnă de tot plânsul.

- așa cum ne arată și sondajele profesioniste, Băsescu (10%) și Antonescu (16%) vor merge în turul doi. Avantajul lui Antonescu este dat în acest poll, părerea mea, de media de vârstă a celor care intră aici. În realitate, la nivel general, Băsescu este clar peste.

- cunosc personal un singur pesedist. Coinicidență sau nu, Geoană a primit un singur vot. În realitate va avea un procent mult mai mare, fiind ales în special de oamenii de la țară și de către bătrâni. Totuși, nu cred că va fi peste Antonescu.

- mai mult ca sigur și Oprescu ar scoate mai mult decât acest 4% de aici, iar dacă va candida o va face în rol de jolly joker, pentru a atrage din voturile pesediștilor și pedeliștilor pe care, în finală, le-ar direcționa către prietenul său, Crin.

- Vadim nu există. Nu a primit nici măcar o singură opțiune, nici chiar la mișto. D'aia atunci când anunță el plin de sine așa că are informații "pe canalele sale" că va câștiga sigur din primul tur, este cât se poate de ridicol. Ca de altfel în fiecare an electoral.

- Becali nu există nici el, toate cele 4 voturi pe care le-a primit în cadrul acestui poll apărând subit în aceeași seară, unul după altul, ceea ce mă face să cred că sunt opera vreunui cocalar scelerat, cu ip variabil.

Oricum, toți sunt o apă și-un pământ. Apretatul Gâdea se screme în continuare seară de seară să-l denigreze pe Băselu (repet, nu spun că nu ar avea motive) dar tare aș vrea să-i văd mufa dacă Băsescu va fi reales. Așa, doar de amuzament. Mufa lui și mufa ălora pe care-i cheamă să latre în emisiune. Antonescu pare a fi altceva, într-adevăr, dar ne-am mai păcălit noi cu din ăștia care doar păreau a fi din alt film și de fapt nu erau. Prin urmare un entuziasm obamian la adresa sa nu cred că e justificat.
Sfatul meu: stați acasă. Eu m-aș simți ridicol față de mine însumi să merg la vot și să răspund astfel milogelii pe care mi-o adresează niște oameni care nu se duc acolo pentru mine, ci doar pentru ei.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele