Stuck Struck Back

Obișnuiam să spun că, dacă aș face un top personal U2, piesa Stuck In A Moment nu ar intra în primele 50. De altfel, o melodie foarte îndrăgită de publicul fan și non-fan U2, ea a fost scoasă din dulap în cadrul noului turneu, într-o variantă acustică foarte reușită. Căutând pe youtube câteva versiuni din concertele recente, am dat peste una și mai faină, de acum câțiva ani, care are un final pe cât de neașteptat pe atât de frumos.

Dar înainte de a o urmări, am o vorbă cu chitariștii amatori și nu numai care citesc această pagină. Este pentru prima dată când l-am văzut pe The Edge cântând în alt acordaj, nu în cel clasic. Este vorba de open E, adică omul era tunat astfel: E B G# E B E (practic atunci când îl veți vedea în clip dând strum pe liber, ăla e acordul E). Piesa se poate cânta foarte bine și în standard tuning, plecând din E, dar pentru a evita multe barre-uri, puneți un capo la tasta 4 și cântați așa:

intro/verse/chorus/outro: C Em F Em G Am F C
bridge 1 & 2: Am F D F Am F Am G
bridge 3 (after the 2nd chorus): Dm F C Dm F G

Comments

  1. minunata versiune! pe 4-6 sept cand vin in ardeal, tu il poti juca pe edge, eu pe bono. nu stiu insa cine va face mancare :)

    ReplyDelete
  2. In topul preferintelor mele U2 melodia asta este in primele 10;imi place, dar la chitara nu ma pricep, nu stiu ce face The Edge acolo! Astept si alte melodii....

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?