The New Guy in Town

Sunt de 4 zile la Cluj, nu ca turist, nu ca vizitator de ocazie, nu în perioadă de acomodare. Locuiesc aici, lucru care nici nu-mi trecea prin cap în urmă cu două luni şi ceva. Este un vis subit, frumos şi, iată, deja bifat. M-am instalat într-o garsonieră aflată pe aceeaşi stradă din Mănăştur unde am stat şi în urmă cu 3 săptămâni, doar că asta e mai frumoasă şi îmi oferă o privelişte minunată cu mai multe bucăţi din oraş.

Dimineaţa soarele-mi răsare în geam iar la asfinţit colorează magistral blocurile de pe micul deal care-mi permite să văd până hăt în zare. Noaptea nimic nu se compară cu luminile oraşului care pulsează la orizont. Peste toate astea aşez uneori acordurile chitarei mele vechi, cu speranţa că noii mei vecini apreciază versiuni acustice din Foo Fighters sau Stereophonics şi că nu mă vor înjura.

Mama a stat cu mine în primele două zile şi m-a ajutat să mă aşez. A avut ocazia să vadă şi ea oraşul mai pe îndelete dar, mai important, să-mi cunoască prietenii de aici, ocazie cu care s-a convins că nu exageram cu nimic atunci când vorbeam la superlativ despre ei. Oraşul este liniştit, calm şi relaxant. Simt că aparţin total acestui loc şi sunt convins că, venind aici, am luat cea mai bună decizie a celor 30 de ani ai mei.

Comments

 1. No.. Da'pa-atuncea ioi!... Coane Bogdane, ai facut-o si pe asta!... Sa ai parte de cat mai multe lucruri frumoase pe acolo, bucura-te de Imperiu, dar nu uita niciodata Regatu! Cheers!

  ReplyDelete
 2. Intr-adevar sa alegi Clujul a fost o buna alegere. Si intr-adevar nimic nu se compara cu luminile Clujui noaptea. Si daca ti-as fi vecina as aprecia sunetele chitarii tale vechi!!! :)

  ReplyDelete
 3. Zefir, asa sa fie, cheers mate!
  Fara_raspunsuri, bine te-am gasit... are you hitting on me already?! :))

  ReplyDelete
 4. Cel mai fain se vede orasul noaptea de pe Cetatuie. Il cuprinzi cu totul, il simti in vene, pulseaza ritmic, toate astea fara sa il auzi sau sa-l mirosi. Acolo poti simti orasul ca pe un intreg, totul deodata... Poti sa-l prinzi intr-o chitara?

  ReplyDelete
 5. Uh, I wish. Unde vine Cetatuia? Nu te referi la Belvedere nu?

  ReplyDelete
 6. Ba da... Asa i se mai spune. Deci ai fost p acolo... Sper ca ti-a placut

  ReplyDelete
 7. Absolut ;) Am dus-o si pe mama acolo, in prima mea seara in Cluj, cand era luna plina.

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?