Givin' In

Probabil aţi auzit că l-au scos de la naftalină pe Michael şi că va susţine jdemii de concerte la Londra în curând. Sunt curios cum va fi, mai ales că eram convins că omul era de mult o epavă,  iar ca artist un fiasco. Dar nu despre asta vreau să vă vorbesc acum, ci despre melodia mea preferată din perioada lui de glorie. În 1991 Jackson era pe val şi a scos un album foarte bun, Dangerous, pe care l-a adus şi în ţara noastră în cadrul unui concert fabulos. România până de curând comunistă nu mai văzuse aşa ceva, acest concert fiind şi acum unul dintre cele mai tari făcute vreodată aici. 
Ei bine, pe acest disc se află melodia Give In To Me (atenţie, nu Give It To Me, aşa cum mult prea des am întâlnit-o pomenită din păcate). Este chiar o conotaţie mult mai faină, care ar putea însemna "cedează-mi, oferă-mi-te" şi nu "dă-mi-o, trage-mi-o", cum s-ar traduce varianta eronată a titlului. Mai exact, melodia are un titlul senzual, în deplină concordanţă cu muzica şi versurile, ci nu unul manelistico-porcos.
Însă cel care face mai mult decât Michael însuşi în piesa asta este Slash, fostul chitarist de la Guns'N'Roses, actualmente la Velvet Revolver. Chitara sa este fenomenală, începând de la riff-ul care deschide piesa şi susţine versurile, continuând cu şarjele explozive de la refren şi terminând cu cele două solo-uri, dintre care ultimul (cel care începe la 3:30) este probabil preferatul meu dintotdeauna, combinând perfect elementele esenţiale numite feeling şi spectaculozitate.
Clipul a fost filmat în Germania, în doar 2 ore, fiind exact la fel ca deceniul aflat atunci la început, anume cool.




Comments

  1. plus "the way you make me feel":X.
    anne.

    [ba, ce naiba, nu pot alege sa postez cu altceva in afara de google account?]

    ReplyDelete
  2. Nu merge sa postezi altfel pentru ca am avut probleme cu niste porci anonimi :D

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?