Călcaţi iarba şi chiar fumaţi-o, dacă vreţi

Iată un subiect pe care de multă vreme doream să-l abordez, mai ales după ce astă-toamnă m-am plimbat nestigherit prin Central Park, călcând orice peticel de iarbă voia muşchiul meu, tolânindu-mă unde aveam chef şi chiar moţăind, fără să ma tulbure niciun gardian public şi niciun alt locuitor al metropolei americane. Cât se poate de plauzibil, pentru că ei nu au noţiunea de barbecue în astfel de locuri şi nici de muzică dată aşa de tare încât să-i fuţi ăluia de lângă tine creierii, după ce în prealabil i-ai dat lacrimile cu fumul de la grătar.
Ok, deci care e ideea mai exact? Păi e treaba aia cu "Nu călcaţi iarba!" Un mare cretinism. Iarba din parcuri de aia e făcută, să te bucuri de ea, să calci pe ea, să dormi pe ea, să simţi cu adevărat că eşti în mijlocul naturii. În toată lumea civilizată aşa se întâmplă. Am mai spus-o la acea vreme şi o repet: pentru mine experienţa din Central Park a fost ireală, atât prin frumuseţea ei în sine, cât şi prin bunul simţ etalat de toţi acei oameni care se bucurau de un bun comun care, paradoxal poate, îţi lăsa senzaţia că e numai al tău, fără nicio îngrădire.
A apărut această petiţie. Hai să vedem dacă are vreun efect. Îl las pe Badea în continuare să vă spună şi el una alta, clipul fiind luat chiar din emisiunea lui de aseară, una foarte bună.Comments

  1. Eu am votat. Chiar ieri comentam cu mama interdictia de a sta pe iarba in parc. Nicaieri in orasele mari ale lumii nu se intampla asta, dar se intampla la noi.

    E adevarat, ca la noi vine si romanul cu gratarul, micul si maneaua si "pune" de un picnic duminica pe iarba in parc, insa pentru asemenea situatii exista amenzile.

    Apropo de asta, anul trecut vazusem in Constanta, in portul Tomis, chiar langa ruinele fostelor terme romane, un grup de barbati si femei iesiti la "iarba verde", cu masina parcata pe langa ruine, cu gratarul tot in zona, ascultand ritmuri orientale cu sonorul la maxim. Voiau probabil sa aiba ce "istorisi" mai tarziu :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tipuri de români în aeroporturi

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)