De pe Croke Park pe Santiago Bernabeu

Vorbeam aseară pe mess cu tata şi dintr-una în alta mi-a zis să studiez cum facem să mergem la anul la finala Champions League (în traducere liberă ăsta e cel mai tare meci intercluburi din lume). Măi să fie, din câte auzisem finala de la anul urmează să aibă loc la Madrid, pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din lume (şi poate cel mai celebru*): Santiago Bernabeu. Am verificat şi am avut confirmarea. Deci la anul aş putea merge cu tata la Madrid, să bifez şi vizitarea acestui oraş (pe care îl aveam ca ţintă) să vedem un super meci şi un stadion extraordinar. În caz că nu v-am spus, o fac acum: sunt fascinat de clădiri şi stadioane - le consider cele mai clasice exemple de putere şi istorie citadină. Am reuşit să vizitez Camp Nou din Barcelona, în 2001, iar 2 ani mai târziu ajungeam la San Siro din Milano prea târziu pentru a putea intra, aşa că i-am dat doar un ocol frustrant. 
Aşa că dacă ieri vă spuneam cum voi merge pe Croke Park din Dublin, în iulie, acum mă entuziasmez la gândul unui eveniment la care aş putea asista la anul, sănătoşi să fim şi bani să avem. Probabil o să revin în viitor cu articole mai ample despre clădirile, locurile, stadioanele sau orice altă amprentă de pe mapamond care merită atenţie. Şi nu uitaţi că în viaţă e foarte important să-ţi stabileşti orizonturi care te încântă, trebuie să existe mereu ceva în calendar după care ţi se scurg ochii. Altfel o poţi lua razna.

*Dacă nu mă înşel, în limba asta română (pe care eu nu o agreez deloc) este greşit să foloseşti expresii de genul "cel mai celebru", aşa cum am spus eu mai sus. Asta pe principiul idiot că dacă o chestie e celebră, e celebră şi gata, nu poate fi altceva mai celebru sau mai puţin. 'Ete fâs. Eu consider că este cât se poate de logic să existe mai multe grade de celebritate. De exemplu, Gheorghe Hagi este mai celebru decât Adrian Mutu pentru simplul şi incontestabilul fapt că a auzit mult mai multă lume de pe această planetă de el. În engleză se foloseşte "most famous" la ordinea zilei, am chiar ca exemplu cardul de la Madison Square Garden, pe care scrie "The World Most Famous Arena". Punct.
(acest apendice nu are legătură cu articolul şi nu era planificat, dar dacă tot mi-am adus aminte...)


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Despre The Irishman