Se schimbă vremea, dar şi vremurile

Această primăvară precoce care ne-a izbit azi m-a făcut să o iau la pas prin cartier. Eram în căutarea unei frizerii dar şi al unui moment relaxant şi iată că vremea frumoasă mi l-a oferit. Într-un părculeţ se strănseseră zeci de pensionari la table, şah şi rummy, iar numărul privitorilor îl depăşea clar pe cel al competitorilor. Copiii se dădeau în leagăne, nişte tanti citeau ziare pe o bancă şi peste tot te împiedicai de talciocurile improvizate pe trotuar. "Măi să fie", m-am gândit, "asta e vreme taman bună să te-ndrăgosteşti!" Hmm, uşor de zis, dar e mai greu cu dulcele în ultimul timp. Cred tot mai mult că vremurile în care cădeai în limbă după cineva au apus. Sau, mai bine spus, apun odată cu vârsta. Floricelele, fluturaşii, stelele de pe cer şi păsărelele din copaci, ştiţi voi, toate rahaturile alea frumoase, au devenit acum mult mai greu de găsit. Nu prea mai mă îndrăgostesc, dragilor (dar în special dragelor!) Şi nu se pune problema că n-aş avea cu cine sau că n-aş avea de ce. Nu mai am cu ce, bă. Inimioara se atrofiază şi ea în timp. Dar există şi o parte bună, ca întotdeauna. Am început să iau decizii cu capul, nu cu sufleţelul. Şi ăsta e un lucru bun. Să fim pragmatici, dom'le, şi să nu ne mai luăm atât după filme. Cu toate astea aştept cu interes o ambiţioasă dornică să mă contrazică.

.....îmbătrânind gândea 'ceste lucruri Fly-ul astăzi, prin soarele timpuriu din Berceni, mergând să-şi schimbe părul după ce, se pare, s-a lepădat şi de năravu-i...... 

Comments

 1. Nu pot decat sa-ti dau dreptate,din pacate!Daca vrei sa te contrazica cineva cauta pe la alea mai tinere ca alea mai coapte nu mai au nici putere nici timp si nici chef pentru discutii de genul asta!Take what you get and live with it!

  ReplyDelete
 2. De multe ori cand alegem cu sufletelul alegem prost. A fost frumos tare azi. E primavara.

  ReplyDelete
 3. Pardon ca nu m-am semnat mai sus. Am uitat sa dau logout id-ului y2k_. Oana

  ReplyDelete
 4. y2k_
  Age: 21
  Gender: Male

  Hmm, nu-s probleme, ti-ai schimbat sexul putin :))

  ReplyDelete
 5. eh, varsta, dragule. incep sa se aseze hormonii altfel si nu te mai indragostesti doar pentru ca pica raza soarelui printre frunze :))
  dar pazea, ca de-acum incolo cand vei pica, nu o sa mai fie joc de copii ;)

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele