Magnificent: This Is the new U2

După 4 ani şi 3 luni (cea mai mare distanţă dintre 2 albume de studio) avem acum noul material U2. Bineînţeles, a scăpat pe net înainte de lansare: un site australian l-a oferit pentru download contra cost şi atâta a trebuit. L-am ascultat şi pot spune că am o părere mult mai bună acum decât cea (pripit) formată după ascultarea acelor 30 de secunde din fiecare piesă. Este un material foarte antrenant, care îmbină foarte fain noul sound U2 (veţi descoperi chestii pe care nu le-aţi mai auzit pe discurile precedente ale trupei, chit că ele au trecut prin aproape toate stilurile muzicale posibile) cu clasica şi inconfundabila amprentă pentru care The Edge merită toate onorurile. Şi, apropo de chitaristul U2, trebuie să spun că este spectaculos în multe momente ale acestui No Line On The Horizon. Iar producătorii Eno şi Lanois şi-au făcut treaba foarte bine, ca de obicei.
Fanii din lumea întreagă sunt în transă şi au bombardat forumurile cu primele impresii. Pe ale mele vi le-am spus, nu voi insista mai mult, o să tot avem timp să vorbim. Aplauzele la scară largă le primeşte, pentru început, piesa Magnificent, pe care v-o ofer şi eu acum, cu tot cu versuri. Şi ca să nu vă mai fierb atât, intraţi aici pentru a descărca întregul album. Dar atenţie, va trebui să-l şi cumpăraţi când apare la noi, altfel vă pleznesc! lol


I was born
I was born to be with you

In this space and time
After that and ever after I haven't had a clue
Only to break rhyme
This foolishness can leave a heart black and blue

Only love, only love can leave such a mark
But only love, only love can heal such a scar

I was born
I was born to sing for you

I didn't have a choice but to lift you up
And sing whatever song you wanted me to
I give you back my voice
From the womb my first cry, it was a joyful noise…

Only love, only love can leave such a mark
But only love, only love can heal such a scar

Justified till we die, you and I will magnify
The Magnificent
Magnificent

Only love, only love can leave such a mark
But only love, only love unites our hearts

Justified till we die, you and I will magnify

The Magnificent
Magnificent
Magnificent

Comments

 1. deci da... l-am ascultat de 3 ori cap-coada. si, culmea, este exact la ce m-am asteptat, sau, mai bine zis, ce speram sa fie. un sound complet, maturizat, se simte "evolutia" din ultimii 20-25 de ani. clar il depaseste pe HTDAAB, care desi a avut cantece bune, nu era destuld e inchegat.

  din NLOTH, "standup comedy" si "boots" mi se pare cele mai usoare, mai "pop" decat restul, desi se integreaza bine in sound-ul albumului. la capatul celalalt ar fi ..cam restul. poate asta e noul album de "greatest hits" de la u2, care sta foarte bine pe janga Joshua Tree sau Achtung Baby.

  ReplyDelete
 2. Intr-adevar, Boots pare a fi un prim single neinspirat. Iar Breathe are niste versuri cam stupizele :D In rest, numai lucruri bune. Iar pana acum preferata mea este FEZ-Being Born, incepe asa monoton, ai zice ca e o piesa careia ii dau mereu skip, dar apoi explodeaza :D

  ReplyDelete
 3. dupa mai multe ascultari, am ajuns al concluzia nu avem piesa gen "sunday bloody sunday" pe NLOTH...poate gresesc, poate nu am fost atent la versuri, dar n-am prins nimic referitor la irlandezi/arabi/evrei... in acelasi timp, lipseste si piesa despre familia Hewson, respectiv despre mama/tata lui bono...in afara de referinta aia la familia lui maica-sa din "breathe", nimic.
  daca am dreptate, inseamna ca s-a maturizat bono destul demult in ultimii ani...no more family issues.

  ReplyDelete
 4. Asa e, se pare ca nu mai avem piesa clasica de razboi si nici aia clasica religioasa, ca sa zic asa, cu care se incheiau ultimele 3 albume (sau hai 4, daca bagam si The Wanderer in oala asta :P )
  Asta desi o tipa spunea intr-un comment pe un blog de muzical cum ca e o piesa in care Bono vorbeste in numele soldatilor irakieni :)) or some shit like that.

  ReplyDelete
 5. cred ca e vorba de cedars of lebannon. care aduce, zic eu, cu love is blindness si wake up dead man.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite