Greg's Flash of Genius

Îl ştiam numai din roluri secundare, majoritatea de loser/sucker. Cu toate astea nu era un actor oarecare, primind chiar o nominalizare la Oscar pentru rolul său din As Good As It Gets. A fost nevoie să văd Flash of Genius pentru a mă convinge definitiv de potenţialul lui Greg Kinnear (foto). Un film foarte bun care prezintă povestea lui Robert Kearns, inventatorul ştergătoarelor intermitente de parbriz. Aparent o chestie banală, nu-i aşa, dar ideea a fost furată de Ford şi astfel Kearns, excelent jucat de Greg Kinnear (în cel mai bun rol al său de până acum), dă în judecată marea corporaţie şi se reprezintă singur, după ce toţi avocaţii îl abandonaseră, considerând absurd un astfel proces. După 12 ani, timp în care până şi nevasta îl părăseşte, inventatorului i se face dreptate. Nu rataţi acest film oarecum subestimat de critici, o să merite efortul.
Şi pentru că ştiu, nesătulilor, că mai vreţi un maldăr de filmuleţe, puneţi-vă pe notat. Sunt gata să pariez pe 100 bilete la Movieplex că marea stea a filmului american va fi, peste vreo 4-5 ani, Dakota Fanning. Mai ţineţi minte ce micuţă era? Eh, deja se transformă într-o adolescentă pe cât de frumoasă pe atât de bună (nu vă gândiţi la prostii!) ca şi actriţă. Vă puteţi convinge de asta în The Secret Life of Bees.
Mergem mai departe întorcându-ne puţin în timp. Edward Norton, Philip Seymour Hoffman, Rosario Dawson şi Brian Cox alcătuiesc distribuţia filmului 25th Hour. Mai exact ultima zi din viaţa unui fost traficant de droguri (jucat de Norton) înainte de a intra pentru 7 ani la zdup. Foarte tare scena când Norton vorbeşte singur în oglindă şi desfiinţează toate naţiile şi obiceiurile proaste prezente în New York. Se va preda sau nu la final? Vedeţi voi.
Rămânem cu Brian Cox şi ne uităm la Red. Ăsta era numele câinelui său, ucis fără niciun motiv de nişte adolescenţi idioţi. Şi de aici se dezlănţuie războiul. Un film care te atinge, mai ales dacă iubeşti animalele, mai ales dacă le-ai avut şi le-ai pierdut şi, culmea, mai ales dacă ţi-a murit un câine la 14 ani, precum cel din acest film, care este unul despre adevăr şi dreptate, în primul rînd.
Nu-i aşa că eraţi deja plictisiţi să-l tot vedeţi pe Ashton Kutcher în comedioare romantice? Ei bine, băiatul a schimbat macazul în Personal Effects, acolo unde face un cuplu interesant cu Michelle Pfeiffer (să dea dracii ce succes are ăsta la femei coapte!lol) Această dramă ne prezintă nişte oameni care găsesc linişte şi confort împreună, după ce fiecare a pierdut o fiinţă dragă.
Vă mai aduceţi aminte de Jack Spintecătorul? Acest vestit criminal al secolului 19, niciodată prins, reapare oarecum la rampă în The Lodger, un film cu un ucigaş în serie care imita crimele lui Jack.
Am ezitat să recomand The New World, totuşi iată că o fac. Este un film foarte atrăgător, prin idee, peisaje şi distribuţie (Colin Farrell, Christopher Plummer, Christian Bale). A fost chiar nominalizat la Oscar pentru Best Achievement in Cinematography. Dar, nu ştiu, mie mi s-a părut cam plictisitor şi cam baletat aşa, cam prea artistic, prea pe muteşte. Urmăriţi-l şi veţi înţelege ce spun.
Iar la final vă las cu Keith, un adolescent atipic şi un film atipic cu adolescenţi. Adică e bun.
V-am pupat şi vă dau întâlnire din 20 februarie la Movieplex, acolo unde va rula (la propriu şi la şmecherescul figurat) primul concert 3D din istoria cinematografiei. Cum ce trupă? U2, vă daţi seama wink

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)