Frumoasa din Brooklyn


O cheamă la fel ca pe soţia marelui Shakespeare şi s-a născut acum 26 de ani, peste râu de Manhattan. A fost soprană timp de 2 ani, apoi a obţinut un rol într-un mini-serial tv. Ulterior a ajuns să fie comparată cu Judy Garland şi Audrey Hepburn iar mie mi-a atras atenţia prin nominalizarea la Oscar de care se bucură în acest an, aşa că am urmărit-o curios în Rachel Getting Married, acolo unde face un rol total diferit de cele cu care obişnuise publicul până acum (lucru de care m-am convins ulterior).
Anne Hathaway, despre ea este vorba, va avea o concurenţă foarte serioasă pentru obţinerea statuetei (Kate Winslet, Angelina Jolie şi Meryl Streep) dar contează mai puţin dacă va triumfa sau nu. Are tot timpul şi dacă nu va reuşi acum o va face cu siguranţă în alt an. Calităţile ei actoriceşti sunt pe măsura frumuseţii şi naivităţii ei (atenţie, există şi un sens bun al acestui cuvânt). Mi-a plăcut în rolul care a adus-o la un pas de marea distincţie a Academiei, aşa că i-am scanat puţin filmografia. Aşa că am văzut inclusiv The Devil Wears Prada, acolo unde face echipă cu modelul ei artistic, Meryl Streep. Ştiu, e film pentru mujeres, nu râdeţi biggrin Dar Anne şi New York-ul erau suficiente pentru a-mi depăşi orice reţinere idioată şi chiar mi-a plăcut acest film, prin ideea sa şi chiar prin coloana sonoră, unde am descoperit City of Blinding Lights de la U2. Este funny că melodia apare atunci când filmul te poartă la Paris, deşi ea este compusă pentru NY. Apropo, ce interesantă este fascinaţia americanilor pentru oraşele europene. La unii dintre noi e invers mrgreen
Dar să revenim. Anne joacă şi în thriller-ul Passengers, cu un final oarecum twisted şi trist. Dar mai frumos este parcă Becoming Jane, deşi greu de urmărit şi aparent plictisitor la început. Aici ea o întruchipează pe Jane Austen, celebra autoare a romanelor Sense and Sensibility şi Pride and Prejudice. Dar de Brokeback Mountain vă amintiţi? Da, celebrul film de acum câţiva ani cu acei doi cowboy poponauţi. Anne joacă un rol secundar aici, la propriu şi la figurat, doar era soţia unuia dintre amorezi lol Serios vorbind acum, probabil că nu a fost aleasă întâmplător pentru acest rol, fratele ei fiind gay.
Din ce nu am văzut aş putea totuşi menţiona Havoc (aici pare-mi-se că are un rol mai de bad girl), The Other Side of Heaven dar şi Get Smart, unde face cuplu cu tâmpitul Steve Carell.
Gata, suficient, sper că v-am stârnit interesul. Ah, încă ceva: Anne declară că nu a descoperit încă religia care s-o reprezinte. Interesant, mai ştiam nişte băieţi din Irlanda care afirmau asta acum mai bine de 20 de ani.

Comments

  1. Mi-a placut mult de ea in Becoming Jane. Am avut rabdarea sa il urmaresc pana la sfarsit pentru ca in perioada liceului imi placea mult sa citesc carti scrise de Jane Austen, iar un film despre viata ei mi s-a parut foarte interesant de vazut. Pacat ca s-a terminat cam trist. Mie imi plac finalurile fericite.

    Am mai vazut-o si in Devil Wears Prada, care, in pofida prestatiei actoricesti a lui Anne Hathaway si a lui Meryl Streep, nu mi s-a parut un film prea grozav (desi imi pare ca era destul de bine cotat pe imdb in perioada in care a aparut).

    ReplyDelete
  2. Streep a primit una din cele 15 nominalizari la Oscar ale sale pentru rolul din Prada. Nu a castigat, are doar 2 la activ pana acum :P Dar detine recordul nominalizarilor.

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)