Călătorie cinefilă

Se apropie Oscarurile, e weekend şi vremea e naşpa aşa că luaţi-vă punga cu popcorn şi haideţi încoa'. Începem cu Strictly Sexual, că tot e vreme de făcut copii. Ăsta e un film despre două tipe fiţoase din L.A. care angajează doi roughnecks ca să le-o tragă, în mod regulat (vai, ce joc de cuvinte!) Bineînţeles, la un moment dat cei doi le cad cu tronc. Drăguţ filmul, spune câteva adevăruri. Rămânem în oraşul îngerilor şi mergem să-l vizităm pe Samuel L.Jackson, un poliţist rasist care se pune pe hărţuit un cuplu interracial, în Lakeview Terrace. Tot în California este şi Henry Poole, într-un film impresionant despre credinţă. Luke Wilson (foto) face un rol aparte, eu unul îl văzusem în comedioare caca maca. Alături de el este Radha Mitchell, o actriţă care îmi place tot mai mult. Henry Poole Is Here are un soundtrack fain şi este regizat de Mark Pellington, omul care a realizat unul din clipurile One de la U2 şi totodată spectaculosul U23D pe care îl vom vedea în curând la Movieplex. Încheiem periplul pe coasta de vest cu Street Kings, un thriller de acţiune foarte fain, cu poliţişti corupţi şi avându-i în prim plan pe Keanu Reeves şi Forest Whitaker. 
Ne mutăm la Nancy acum, alături de Kristin Scott Thomas care face un rol foarte foarte tare în I've Loved You So Long (sau, dacă vreţi titlul original, Il y a longtemps que je t'aime). Este vorba de o femeie care iese din pârnaie după 15 ani şi încearcă să se reintegreze. Este şi mai grozav să aflaţi pe cine a omorât şi de ce. Ajungem apoi într-o Lousiană încă marcată de Katrina, acolo unde Tommy Lee Jones este actorul principal într-un thriller aparent bizar, dar care până la urmă nu încalcă limitele vizionabilului. Este vorba de In the Electric Mist
Am văzut două filme cu marele Tom Hanks care-mi scăpaseră până acum. Este vorba de Apollo 13 (super distribuţie, premii şi nominalizări Oscar, alte cuvinte sunt de prisos), practic al 3-lea film major consecutiv în care apare Hanks, după Philadelphia şi Forrest Gump, şi de Catch Me If You Can, povestea adevărată a lui Frank Abagnale Jr. (jucat de Di Caprio), unul din cei mai mari escroci din istoria Americii, care ulterior ajunge să fie angajat chiar de FBI.
Odată cu acest ultim film ajungem în New York, acolo unde se trage majoritatea peliculelor memorabile. Vă spuneam de Radha Mitchell, ei bine ea joacă alături de ineditul cuplu Morgan Freeman-Antonio Banderas în Thick As Thieves, un film care ni-l prezintă (din nou) pe al nostru Marcel Iureş alături de mari actori. Şi încheiem cu două chick flicks, care au notă de trecere de la mine în primul rând pentru distribuţie şi pentru locurile pe care le prezintă, da'r'ar să dea în metropola asta superbă: No Reservations (Aaron Ekhart, Zeta Jones) şi Maid in Manhattan (Ralph Fiennes, J Lo).
În curând vom vorbi mai detaliat despre filmele care se fac la New York şi voi aborda acest subiect având ca suport câteva clasice. Dar până atunci ne auzim imediat după Oscaruri, acolo unde îl avem ca favorit (din câte văd în poll-ul de mai sus) pe milionarul de mahala.

Comments

 1. Ai intrebat cine va castiga, nu cine e favoritul nostru. Personal as prefera the Curious Case dar cunoscand politica Oscarului, sunt sigura ca va castiga milionarul.

  Maid in Manhattan e un film prost, dude. What's wrong with you? :))
  No reservation e remake dupa filmul german Mostly Martha si comparate, cel din urma e de Oscar. ;)

  ReplyDelete
 2. Da, ai sesizat nuanta. Si eu cred ca va castiga Milionarul, desi as vrea The Reader sau Frost/Nixon.
  Maid in Manhattan, prost sau mai putin prost, e mentionat aici din motivele pe care le-am zis in articol :D

  ReplyDelete
 3. Adica JLo e actrita de exceptie si asta face filmul de vazut? LOLLLLLLLLLL No way, in my book :))

  ReplyDelete
 4. Of, nu mai, ce critica esti! Ralph Fiennes e un actor foarte bun, J Lo e si ea acolo, sa completeze formula :D

  ReplyDelete
 5. vezi ca U23D are premiera azi la Liberty Center ;)

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)