Reclamă şi chip cioplit

Tocmai vin dintr-un lăcaş, teoretic numit biserică, unde am văzut nişte chestii incredibile. Deşi în domeniul ăsta totul s-ar baza pe credinţă, nu? Păi cum să vă spun, la intrare tronează o inscripţie în marmură, PLINĂ de greşeli gramaticale, în care sunt preaslăviţi "ostenitorii companiei ¤¤¤¤¤¤¤", care a ajutat la ridicarea lăcaşului. Doamne Dumnezeule! Grotescul şi blasfemia ating cote paroxistice înăuntrul bisericii, acolo unde, printre picturile cu sfinţi, se află şi unul din sponsori, persoană fizică sau juridică dar cu siguranţă muritoare! Cum este posibil aşa ceva? Am decăzut atât de mult încât facem icoane cu oamenii cărora simţim datoria să le pupăm curul? Ortodocşi nenorociţi ce suntem, bine zicea Rebengiuc în Balanţa: "Bă, enoriaşilor! Futu-vă paştele şi evanghelia mamelor şi taţilor voştri!"
Iar dascălul îi făcea backing vocals părintelui, în timp ce vorbea la mobil...

Comments

 1. vaaaaaaaaaai de capu' nostru. Mor de ras, made my day.

  Ai mei fiind bisericosi, l-au primit pe popa dupa rev, cica cu crucea. Sa vezi la ALA afaceri, cum da chitantze pe 10% din contributie, ca sa nu-l impoziteze statu'. Biserica ortodoxa e cred ca cea mai murdara dintre biserici.

  ReplyDelete
 2. Da, detest ortodoxismul si eu si l-am mai criticat aici pe blog.

  ReplyDelete
 3. zici ca "Deşi în domeniul ăsta totul s-ar baza pe credinţă, nu?"... de cand, dragule, de cand? dar astea sunt practici aparute inca de la nasterea institutiei. majoritatea marilor sfinti care nu tin de vremurile legendare ale bibliei au fost de genul asta, si in orient, si in occident. pai nu era papa o adevarata putere militara si economica, care mai tinea si cheile raiului in mana? nu-si tunau palate si catedrale kilometrice, cu statuile lor in frunte, poate-poate ajungeau in imparatia cerurilor, + comisionul de rigoare?
  sa vezi (de) cat de departe merge marsavia: cultul icoanelor cu hristos&maica domnului dateaza numai din vremea lui constantin (ala mare, care a transformat crestinismul in afacere), si a fost introdus numai ca analogie la perechea imperiala mama-fiu (costica-elena, hristos-maria, get it?) ca pana atunci, icoanele "maica domnului+pruncul" erau poate fa fel de populare ca in ziua de azi, dar nu aveau legatura cu hristos, ci cu mithras, un zeu celebru la vremea lui, din cultul căruia s-a mai furat si cadelnita cu tamaie, lumanarile, forma interioara a bisericilor s.a.

  cum zicea Rebengiuc, LA MUNCA, ORTODOCSILOR!!

  ReplyDelete
 4. Povestea cu 'picturile votive' cu cei care au construit/inzestrat bisericile este veche, vezi Stefan si familia pe zidul de la intrarea in Putna.

  Dar despre ison cu mobil, da, asta e ceva nou :P... ce sa zic? Tot romani sint si ei, in fond.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre The Irishman