Miracolul din New York


În urmă cu aproximativ o oră şi jumătate, un avion Airbus care tocmai decolase de pe aeroportul La Guardia din New York având destinaţia Charlotte s-a prăbuşit în apele fluviului Hudson. Motivul accidentului este unul extrem de stupid - se pare că nişte păsări au fost absorbite de motoare (nu e prima oară când se întâmplă şi îmi e imposibil să înţeleg de ce elicele alea nu sunt protejate cu un grilaj!). Dar se pare că de data universul a avut milă de oraşul ăsta în care mulţi fac un atac de panică numai când aud cuvântul "avion". În mod absolut halucinant, toţi cei 150 de pasageri şi cei 5 membri ai echipajului au scăpat cu viaţă. Mai mult decât atât, nimeni nu este rănit grav, existând doar câteva cazuri de hipotermie survenite în urma evacuării în apele îngheţate ale fluviului Hudson.

Este un adevărat miracol, începând cu aterizarea măiastră făcută de pilot (Hudson-ul era singura soluţie viabilă pentru o aterizare forţată şi exista chiar şi aşa pericolul ca avionul să se rupă la impactul cu apa). O altă minune este şi modul cum oamenii au evacuat avionul, fără să se panicheze, lucru care ar fi produs cu siguranţă victime. Aşa că mă bucur pentru acei oameni şi pentru acest oraş. Este dificil de explicat ce simt atunci când vine vorba de New York. Sunt legat de acest loc într-un mod aproape indescriptibil  - e ca în dragoste, nu poţi explica de ce iubeşti o persoană. Există undeva acolo o chimie perfectă şi bizar un sentiment de apartenenţă. Chiar de-ar mai pica 1000 de avioane peste oraş, eu tot mă voi urca în primul disponibil pentru a mă întoarce acolo.

Comments

  1. Pe mine ma depaseste cum niste pasari, giste sau gaini zburlite pot dobori ditamai namila de avion!!! I love New York too:)

    ReplyDelete
  2. Pai si un surub care nu e strans bine poate dobori o magaoaie de avion..iar pasarile astea se prind in elice si omoara motoarele, pana si intr-un film cu Anthony Hopkins apare faza asta.

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?