Sărbători fericite, pur şi simplu

Românul s-a născut poet, nu? iar de Sărbători este pătruns de un spirit cu totul aparte şi scoate tot ce e mai "bun" din el în materie de lirism. Sau fură şi dă mai departe. Da, la mesajele de Crăciun vreau să mă refer acum. Anume la alea date la toată agenda din mobil sau din e-mail, lipsite de orice urmă de respect. Chiar şi Cabral, care este un blogger foarte bun, după cum am descoperit recent, a scris de câteva ori pe această temă.
Decât să trimiţi un astfel de mesaj constipat, la toată lista, mai bine fă-te că ignori respectivele persoane. Pe bune. Eu apreciez doar mesajele personificate, cele care-mi arată că expeditorul s-a gândit la mine în mod special atunci când a trimis acel mesaj. Şi vreau ceva scurt şi cât mai pur, nu chestii idioate de genul "Fie ca lumina Sărbătorilor să-ţi coboare în suflet..." şi alte aberaţii.
Guilty as charge! - recunosc că şi eu trimiteam într-o vreme aceste mesaje. De câţiva ani am renunţat şi prefer să felicit doar persoanele care îmi sunt cu adevărat apropiate şi doar pe cele care ştiu să răspundă unei urări sincere. Dacă de Crăciun nu auzi nimic de la mine, nu te supăra, înseamnă că te-am uitat sau că nu e cazul să-ţi scriu. Şi prefer să fiu tratat cu aceeaşi crudă lipsă de prefăcătorie.
Mulţumesc şi Sărbători Fericite!

Comments

  1. Ha ha ha!! Atunci m-ai uitat de mult timp!:)) Sa stii ca si eu fac la fel. Celor carora le trimit urari de sarbatori tin sa le scriu mesaje personalizate, simple, dar din suflet. Iar daca primesc din cele amintite de tine nu le citesc decat inceputul si le sterg automat. Se intelege ca nu le raspund...

    Sarbatori fericite tuturor!

    PS: Ai dreptate in legatura cu Cabral. Il citesc si eu si imi place. Mai nou m-am distrat cu asta: http://www.cabral.ro/despre-altii/2378/doamna-cu-umedul :))

    ReplyDelete
  2. Evident ca te uitasem pana sa reluam legatura anul asta :D Si schimba-ti id-ul ala, sa inteleaga lumea ca vorbesc cu o femeie si sa nu intre la idei.... :))

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?