Seven Pounds - probabil filmul anului

Pentru că vine vacanţa şi o să stăm să lenevim prin casă avem ocazia să vedem mai multe filme ca de obicei. Aşa că o să vă spun câteva vorbe despre ce am văzut recent şi voi începe cu Seven Pounds, film care a avut premiera acum două zile şi care îl reuneşte pe Will Smith cu regizorul Gabriele Muccino (cei doi au colaborat şi la extraordinarul The Pursuit of Happyness). Ei bine, dacă mai aveam vreo îndoială că Will a depăşit de mult stadiul de rapper care joacă în comedioare, ea s-a risipit total odată cu acest film. Deja de două ori nominalizat pentru statuetă, acest actor aflat într-o continuă creştere are şansa să o obţină la anul pentru rolul din acest film, care ne prezintă un om care ajută necondiţionat nişte străini pentru a-şi repara o greşeală din trecut. Din ce am citit pe net legat de Seven Pounds remarc o diferenţă între părerile extaziate ale spectatorilor de rând şi cele ale criticilor, care sunt mai rezervate. Eu vin şi spun doar că nu trebuie să rataţi acest film, apoi puteţi aprecia singuri calitatea sa şi coarda sensibilă pe care o atinge.
Mergem mai departe la Eden Lake, un horror incredibil de dur şi revoltător, în care băieţii răi sunt reprezentaţi de o gaşcă de puşti. De vacanţă aşa merge şi Bangkok Dangerous, un film de acţiune cu Nicolas Cage care a făcut şi roluri mult mai bune. Blindness reprezintă adaptarea romanului "Eseu despre orbire" scris de José Saramago (am aflat după ce am văzut filmul că este chiar cartea preferată a unei prietene). Filmul nu m-a dat totuşi pe spate, rezistând până la capăt mai mult de dragul lui Julianne Moore. 
Trecem la filme mult mai bune cu Traitor, un thriller foarte interesant despre Jihad, atentate cu bombă şi fanatici religioşi, cu Don Cheadle şi Guy Pearce în rolurile principale. Iar dacă vă era dor de un western vă recomand Appaloosa, film în care se reface cuplul Ed Harris - Viggo Mortensen, cei doi jucând împreună şi în A History of Violence. Distribuţia este completată cu Jeremy Irons şi Renée Zellweger, iar Harris este totodată regizor, scenarist şi producător.
Mă întorc la obsesia mea new-yorkeză şi vă sfătuiesc să vedeţi Ghost Town, o comedie cu accent şi umor britanic. Revederea oraşului în acest film, cu ochi (re)cunoscători, a reprezentat o adevărată desfătare pentru mine. 
Urmează să văd două filme foarte bune: Changeling şi Milk. Şi ca să nu spuneţi că nu recomand niciun film de Crăciun, pe lângă revederea celor clasice (care mie îmi face o mare plăcere) menţionez două cu Vince Vaughn: Fred Claus şi Four Christmases.
Gata, aveţi ce vedea, vizionare plăcută.

Comments

  1. Pe masura ce citeam articolul cautam sa vad ce parere ai despre Changeling si despre Milk. Am citit cate ceva despre ele si mi-au trezit interesul. Abia la final am vazut ca nici nu tu nu le-ai vizionat inca. :) Multumesc pentru restul recomandarilor.

    ReplyDelete
  2. Am vazut Milk, e misto dar cam greu de urmarit pentru mine. Sean Penn foarte bun ca intotdeauna, nu m-ar mira sa fie nominalizat si el la Oscar. Mi-a placut mai mult Changeling. John Malkovich este impecabil in acest rol model pentru orice autoritate publica.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite