The O2, Dublin


Săptămâna trecută a fost inaugurată la Dublin noua arenă O2, pe locul legendarului teatru Point Depot. Bono şi The Edge au fost prezenţi la eveniment, ocazie cu care au apelat la cutiuţa cu amintiri şi au prestat melodia Van Diemen's Land, pe care o înregistraseră chiar aici, acum 20 de ani, pentru materialul audio-video intitulat Rattle and Hum. Vă invit să vizionaţi înregistrarea, nu înainte de a vă oferi un nou şi foarte scurt pasaj din încă nepublicatul meu manuscris, cu precizarea că mă apuc de treabă să-l finisez pentru că, aşa cum v-am spus, noul album U2 se apropie cu paşi repezi şi ar cam trebui să profit de asta.

VAN DIEMEN’S LAND. Melodia este dedicată poetului irlandez John Boyle O’Reilly (1844 - 1890), exilat în Tasmania (al cărei nume iniţial era Van Diemen’s Land) vreme de 20 de ani, din cauza versurilor politico-sociale pe care le scria, îndreptate împotriva guvernului britanic.
Este o piesă compusă de The Edge, în care îl putem auzi exclusiv pe chitarisul U2, atât vocal cât şi instrumental. Inspiraţia i-a venit atunci când a vizitat monumentul lui John Boyle O’Reilly, din comitatul Meath, împreună cu soţia sa de atunci, Aislinn.

©Bogdan Anghel - "U2 - Sunete şi sensuri"Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite