Saturday, 13 December 2008

Misoginism parţial

Ce-o fi asta? Nu ştiu exact, acum mi-a venit. Dacă anul trecut eram declarat misogin şi recunoşteam asta, acum vreau să nuanţez puţin, deşi ceea ce vă voi spune nu e chiar o noutate. V-am zis că am dezvoltat o prejudecată legată de domniţele tinere; ei bine, ea se accentuează pe zi ce trece. Nici nu are cum altfel. Ultimele zile pun grav în balanţă puştoaicele vs. doamnele. Acrit de fandoselile şi ipocrizia primelor, descopăr acum la o minunată femeie (să-i spunem A), al cărei prefix este 3 la fel cum va fi şi al meu peste vreo 2 luni, o prestanţă şi nişte calităţi cu câteva clase peste. Rafinamentul, umorul, inteligenţa, ce mai... toate sunt din alt film, dragilor. Unul de statuetă adică, în timp ce tinerele zglobii (a căror insultă mi-o asum fără rezerve) ar putea presta cel mult într-o parodie. La 20 de ani ai tupeu şi-ţi permiţi să ieşi cu cineva doar în urma unor avantaje materiale (fie ele şi rambursabile). Tot la vârsta asta (pe care în mod imbecil şi-o doresc cei de la Voltaj fără să realizeze că o posedă de fapt) ai orgoliul pe măsura naivităţii care nu te lasă să realizezi, la momentul oportun, că trebuie să profiţi de ocaziile care ţi se oferă şi că roata întotdeauna se întoarce. Prefăcătorie, fiţe, impresii... sunt sătul de ele. Şi de oamenii care nu ştiu să piardă.
Între timp A mă invită să o descopăr pas cu pas, pe terasa din faţa casei sale, iar eu onorez bucuros această invitaţie, convins fiind că la un moment dat îi voi descoperi şi grădina secretă.

2 comments:

Roxa said...

Oh, te inteleg perfect, chiar daca ne-ai bagat pe toate in aceeasi oala. Aceeasi prejudecata o am si eu cu masculii sub 30 de ani, partea buna e ca m-am dezmeticit cu mult inainte ca sa implinesc vreo varsta care incepe cu 3. Long live life experience. :)

The Fly said...

:)) Nu va bag pe toate in aceeasi oala, evident. Sunt si exceptii. Dar curentul dominant este acesta pe care-l prezint eu, asta am descoperit si asta voi sustine mereu. The 30's beat the 20's, doamnelor. Nu va mai stresati ca imbatranati, nu va mai ascundeti varsta. Din contra ;)

Post a Comment