Vot în alb

Ai apărut iar acum, ca o ciupercă după ploaie, şi te văd peste tot cum cerşeşti atenţie şi promiţi gogoşi. Ca o ciupercă de piele care provoacă mâncărimi. Eşti pe toţi stâlpii, pe toate panourile, pe toate posturile tv şi mă rogi să te votez, mizând pe naivitatea mea. Îmi povoci silă, milogule. Eşti ridicol iar sloganurile tale electorale nu mă mai pot nici măcar amuza. De ce să te votez? Ca apoi să faci avere pe spinarea mea sau să le oferi cadouri celor care te-au ajutat în campanie? Tu, politicianul român, reprezinţi una dintre categoriile aflate cu mult sub nivelul mediu al acestui popor, dar n-ai pic de ruşine.

Ai speculat imediat votul uninominal, ca un şmecheraş autentic, şi ai atras în acest joc politic mai multe figuri publice. Ţopescule, Luminiţo, Călinescule şi care mai sunteţi: nu mă impresionaţi. Poate unii dintre voi sunt chiar bine intenţionaţi, dar ori nu au habar de politică şi de economie ori nu vor avea nicio şansă în faţa sistemului. Sau ambele. Aşa că scutiţi-mă cu promisiunile voastre penibile.

Priveşte, politicianule, nici cititorii mei nu te vor. Unul din trei (cel mai mare procent) e de-a dreptul scârbit de tine, unul din patru nu se va obosi să vină la urne, unul din cinci are dubii şi acum pe cine să voteze ("a vota răul mai mic" este o altă mare tâmpenie la români) şi doar un sfert e decis pe cine va vota.

Pentru acest an eu îndemn la un vot în alb. Este o noţiune prea puţin familiară nouă, dar ar trebui s-o aprofundăm. Un plic gol, fără nicio ştampilă pe el, asta merită aceşti ipocriţi, 'tu-le muma-n cur astăzi şi mâine.

Comments

  1. cu votul in alb exista riscul sa voteze cineva pentru tine...intelegi ce vreau sa spun...
    daca nu pui tu stampila, o pune altul in locul tau.
    ca metoda de protest, as stampila de mai multe ori sau as scrie porcarii, pentru a anula buletinul. in rest, nu am incredere in nimeni.

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)