Nutshell

Înainte de a viziona dvd-ul Skin and Bones al celor de la Foo Fighters obişnuiam să spun că piesa pe care v-o prezint azi este preferata mea din toate concertele acustice pe care le-am văzut. O cântam cu mare plăcere pe 2 chitare cu un amic din Ploieşti iar dacă am fi avut şi un bas (care este realmente senzaţional în această piesă) am fi putut face un cover perfect. 
Melodia se numeşte Nutshell şi este cea care deschide concertul unplugged Alice in Chains susţinut în 1996 la Brooklyn Academy of Music (de ce toate concertele memorabile de acest gen au loc numai la New York..?) Solistul pe care îl veţi vedea în imagini, Layne Staley, era dependent de droguri iar acest lucru va culmina cu decesul său în anul 2002. Şi încă un fapt divers: trupa Metallica se afla în public la acest concert unplugged.Trupa Staind face un cover foarte bun acestei piese şi îl puteţi vedea aici.


Comments

 1. Aaron Lewis face toata piesa la Staind si e mult mai bun(vocal) decat muribundul de la Alice in Chains!Merci ca mi-ai adus aminte de o trupa care era candva pe val si care imi placea enorm(Staind)!

  ReplyDelete
 2. Friends don`t let friends get haircuts, grungerii stie de ce. :))

  Mihaela, Layne mereu a fost inhibat de faptul ca toti ii ziceau ca are o voce tremuranda, dar mai urmareste inregistrari si apoi vezi daca avea de ce. ;) Nu e muribund si nici nu a fost, a murit de la un speedball. :P Si dupa parerea mea, originalul e mult mai misto decat coverul Staind - o trupa pe care si eu o respect si o ascult, fiind la fel de veins-cutting ca si AIC. :))

  ReplyDelete
 3. Nutshell e una din cele mai mişto piese din grunge. Ca să nu mai zic că Alince in Chains mi se par cea mai buna trupa pe genu ăsta, mult peste Nirvana (again, punctul meu de vedere)
  Iar unpluggedul ăsta e o superbitate!

  Da, coverul Staind e ok, dar ca voci, Aaron Lewis nu mi se pare nici pe departe la fel de mişto ca Layne Staley.
  Unpluggedul ăsta trebuie văzut cap coadă!

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele