John şi olteanul

Sorin Cârţu este un fost mare jucător al Craiovei Maxima. A câştigat de 3 ori campionatul şi de 4 ori Cupa României, apoi a realizat eventul campionat-cupă ca antrenor, tot cu Craiova. Momentan poate fi considerat unul din antrenorii buni ai ţării şi, ca mulţi alţii, un tip foarte vulcanic. Deseori îl poţi vedea vociferând la marginea terenului şi fiind oprit cu greu să nu se repeadă la vreun arbitru. Sulele băgate, citite pe buzele lui nu doar de surdo-muţi, sunt la ordinea zilei. Episodul s-a repetat şi în seara aceasta, la meciul pe care actuala s-a echipă, Pandurii Tg.Jiu, l-a disputat cu CFR Cluj. Ei bine, nu-i nimic foarte rău în asta. Toţi ne-o băgăm cu patos deseori, să nu fim ipocriţi. Singura problemă este că nu prea-ţi şade bine să faci asta când toate camerele sunt pe tine sau când eşti o persoană publică. Dar l-am iertat instantaneu în seara asta. Să vă explic de ce.
Venit la conferinţa de presă de după meci, asudat şi încă bolborosind tot felul de invective la adresa el-ştie-cui, Cârţu s-a calmat până la urmă şi a început să vorbească despre meci. Parcă din cu totul alt film, din senin a început să se audă undeva în fundal melodia Imagine a lui John Lennon. După vreo 2-3 secunde în care am realizat că este imposibil ca această piesă să fi fost aleasă ca background pentru conferinţa de presă a unui meci banal de Liga I, m-am lămurit că aceasta era de fapt soneria telefonului mobil al antrenorului. L-a scos, a refuzat apelul, apoi a continuat să vorbească. Într-o lume fotbalistică mocirloasă, cu patroni şi antrenori grobieni şi cu jucători manelişti care umblă pe stradă în trening şi nu în costum ca omologii lor de la Real Madrid, să descoperi că un antrenor oltean specialist în trivialităţi îşi alege ca ringtone una din cele mai frumoase melodii din istoria muzicii este o adevărată revelaţie.
John, acum o lună eram în New York şi călcam pe acolo pe unde ai păşit şi tu ultima oară. Nici prin cap nu-mi trecea că te iubesc chiar şi oltenii, maestre.Comments

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?