Curaj

Multă lume confundă curajul cu lipsa fricii. Este o mare eroare. Acum mai bine de un an spuneam aici pe blog că nu eşti curajos dacă nu ţi-e frică. E simplu, hai să luăm un exemplu uşor. Un om care nu se teme să zboare nu este curajos dacă se suie într-un avion şi pleacă în vacanţă, deşi aşa ar putea fi perceput de către cei care au oroare de înâlţimi. O astfel de persoană e sorella mia, pe care distanţa faţă de sol o înfioară. Ei bine, ea a fost suficient de curajoasă să lupte cu această teamă pentru prima dată, vara asta. Cam ăsta e curajul - înghiţi în sec şi faci lucrul care te îngrozeşte. Este unica metodă de a depăşi inhibiţii şi fobii de tot felul. Când îţi e teamă de ceva, gândeşte cu tupeu. Care e cel mai rău lucru care se poate întâmpla?

Nu insist mai mult, aţi prins ideea. Iar de multe ori un clip scurt ca acesta face cât sute de cuvinte:

Comments

 1. Anghel Adrian Constantin has sent you a link to a blog:

  e bine , tot asa !

  Blog: The Fly On A Wall
  Post: Curaj
  Link: http://www.theflyonawall.com/2008/11/curaj.html

  ReplyDelete
 2. Dragut, zilele astea m-am tot gandit la ce mi-a spus profesoara mea de PR in anul I de facultate. Predasem prima tema de seminar, iar ea era foarte exigenta, daca nu indeplineai absolut toate criteriile, iti anula tema. Eu n-am reusit sa predau tema completa, caci tocmai atunci ni se stricase calculatorul, si nu era o scuza de tipul "cainele mi-a mancat tema", doar o ironie a sortii pe care am considerat ca e inutil sa i-o explic. Dar m-am straduit sa imi fac restul de tema cum am stiut eu mai bine si i l-am predat. Ghici ce? A considerat-o cea mai buna tema ditnre toate si m-a felicitat spunandu-mi ca sunt curajoasa, caci a fi tu insuti si a-ti exprima ideile proprii atunci cand ele sunt diferite de ale tuturor celorlalti inseamna sa fii curajos!
  Ceea ce va doresc si voua! :)

  ReplyDelete
 3. De acord cu definitia curajului.. dar la ce e bun? de ce sa te stresezi cand poti foarte bine sa nu faci ceea ce nu iti place. Atata timp cat nu ma afecteaza in niciun fel nici pe mine nici pe cei din jur, titlul de "curajos" nu ma incalzeste cu nimic. De ce sa-mi fac singura viata mai grea, sa-mi pun bete-n roate.. sa imi tai singura creanga de sub picioare? no, thanks :]

  plus ca mereu se zice sa faci ceea ce iti place.. daca faci ceva doar pt ca esti fortat, sigur nu va iesi mare lucru.

  ReplyDelete
 4. Normal ca nu titlul de "curajos" e important, ci sa-ti invingi frica atunci cand asta e in avantajul tau. Vorbim, desigur, despre curajul de a actiona si de a iesi din zona de confort. Nu spune nimeni sa faci bungee jumping sau scuba diving printre rechini :)

  ReplyDelete
 5. Eee.. eu nu sunt de acord cu "Viața începe acolo unde se termină zona de confort". In primul rand pt ca "zona de confort" inseamna cu totul altceva pt fiecare.
  Daca ceva e "neconfortabil" dar am nevoie sa il fac (pt binele meu sau al celor din jur) atunci il consider o necesitate, ceva ce trebuie facut, si nu un act de curaj. De fapt, in functie de cat de necesar e, decid daca sa "ma bag" sau nu. Daca nu e neaparata nevoie si nu moare nimeni fara, da-l naibii.
  In principiu, la servici incerc sa ma dezvolt cat mai mult, ma documentez, viata de programator inseamna documentatie non-stop ca altfel ramai fara job. DAR - acasa incerc sa ma relaxez cat mai mult, si sa nu am griji in general. E un balans de care am nevoie pt linistea mea interioara.

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)