A Weekend in the Park
That's Central Park, of course. Ieri am fost pentru a 3-a oară aici şi iată-mă şi pozat. Ne-am bronzat tolăniţi pe iarbă şi am avut ocazia să bat un pic mingea cu un prahovean din Slănic, stabilit de 5 ani în America. Locul acesta este mirific. Prin imensitate, dar mai ales prin frumuseţe, curăţenie şi bunul simţ al celor care se bucură de el. Aici poţi avea imensa ta felie de iarbă şi aer curat, fără a fi deranjat sau privit lung de către nimeni. Majoritatea joacă baseball sau îşi pasează mingi de fotbal american, alţii stau la soare, citesc, servesc un picnic sau pur si simplu se plimbă desculţi. Am văzut şi Strawberry Fields care-l comemorează pe John Lennon, precum şi clădirea Dakota, aflată în imediata vecinătate a parcului, locul unde leaderul Beatles a locuit şi unde a fost asasinat în 1980 de către un fan obsedat.

În altă ordine de idei, după două beri Guinness savurate până acum în acest sejur american, am socotit că e cazul să-mi iau şi o Budweiser (sau, mai simplu, Bud), că doar e bere americană. Aşa că am achiziţionat una de la un 7-11 de lângă hotel (green light, 7-11, you stop in for a pack of cigarettes - pentru cine ştie piesa lui U2) iar vânzătorul mi-a oferit-o într-una din acele pungi maro pe care le vezi în filme. Foarte tare faza, în cazul în care nu ştiţi de ce pe stradă se bea cu sticla ascunsă într-o astfel de pungă, vă explic acum. Poliţia nu are dreptul să te caute în pungi, şi astfel poţi bea pe stradă fără să te întrebe nimeni de sănătate, pentru că nu poate demonstra nimeni că ai băutură la tine.
Cam atât pentru azi din oraşul unde pe străzi se fredonează piesa lui Sinatra, unde convorbirile telefonice se încheie cu "I love you" şi unde nu ai nevoie de hartă atunci când hoinăreşti aiurea. Apropo, am auzit că U2 se află şi ei la New York pentru a-şi finisa albumul. Este interesant cum cea mai mare trupă din lume a dedicat pe fiecare din ultimele ei două albume câte o piesă oraşului în care mă aflu. Una dintre ele este cea de mai jos. See you soon!Comments

  1. nu ti s-a parut ciudat sa poti calca pe iarba fara probleme? :D

    ma bucur ca ati avut vreme super-superba. :) nici nu se putea mai superba de atat.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)