Postcard from Manhattan

Tocmai am tras pe dreapta de la Stardust, localul unde am luat cina in mijlocul unor chelneri extraordinari, care cantau la microfon in timp ce serveau, printre copii si adulti de toate varstele. Suntem pe Broadway, dupa o dupa-amiaza absolut magnifica petrecuta in Central Park. Dupa 3 zile in America, nici nu stiu cu ce sa incep si cat sa va spun in doar cateva minute.

Am gasit New York-ul asa cum il imaginam si chiar mai mult de atat. Imens, socant, magnific. Am gasit America din filme, cu politistii de la NYPD care mananca gogosi pe marginea drumului, cu toate natiile globului, cu sirenele care se aud de pretutindeni, cu avioane care se pierd pe deasupra zgarie-norilor care te acopera. Mirosuri de mancare de toate felurile iti patrund in nari pe toate strazile, chiar si cand esti in autubuzul decapotabil cu care faci turul orasului. Am fost la Statuie, m-am urcat in Empire State Building (noaptea, a fost efectiv incredibil) si inca mai am multe de facut.

Am gasit gropi pe strazi (mai putine totusi ca in Romania) si gunoaie (mai multe chiar ca la Bucuresti), toate intr-un amalgam care nu poate fi descris acum in fuga in care sunt. America e fascinanta, iar acest oras, New York, este exact asa cum mi-l imaginam. Multiplicat de mai multe ori.
Este cel mai frumos si mai spectaculos oras din lume. La doar cateva ore dupa ce am ajuns aici, Cili mi-a scris intr-un mesaj "kiss America for me", ea insasi petrecand 3 luni pe acest taram fascinant acum 3 ani. Well, I am, Cilioara, I am. ✌

Ladies and gents, am fugit, ne auzim curand.

Comments

  1. Imi imaginez cat esti de fericit si de coplesit de tot ce vezi, simti, mirosi, auzi... E o experienta mirifica New Yorkul... Sa maninci in multe locuri, mai ales in restaurante etnice... Si sa faci poze... Si sa intri in vorba cu ei... Multi au povetsi incredibile... Enjoy, this very well may be the trip of your life!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics