Thursday, 30 October 2008

Loose Change

Cum era şi normal, în ultimele săptămâni aceste pagini au avut mult miros de America. Trecând de la vorbe, fotografii şi muzică la film, să vă povestesc puţin despre Loose Change, o altă peliculă bazată pe multiplele teorii conspiraţioniste legate de 11 septembrie. Iată cam ce susţine Dylan Avery, scenarist şi regizor deopotrivă.
  1. Atacurile au fost plănuite şi conduse de guvernul SUA, nu de Al Qaeda.
  2. Avioanele care au intrat în turnurile gemene nu erau avioane comerciale cu pasageri la bord. Se merge până la a susţine faptul că telefoanele date de către pasageri înainte de impact erau false şi că este aproape imposibil să ai semnal şi să poţi vorbi la celular dintr-un avion.
  3. Turnurile nu s-au prăbuşit din cauza impactului şi/sau din cauza incendiilor provocate de impact. Au existat multiple explozii în interiorul turnurilor, confirmate de mulţi martori, ca şi cum acolo ar fi fost plantate şi detonate bombe. Ambele prăbuşiri au aspectul acelor demolări controlate care se fac prin implozie. Mai mult decât atât, sunt date exemple cu alte incendii care au izbucnit în diverşi zgârie-nori, de o durată mult mai mare, şi niciuna din acele clădiri nu s-a prăbuşit. Pentru mai multe pe această temă, citiţi aici.
  4. Cu câteva zile înainte de 11 septembrie au fost îndepărtaţi din interiorul complexului câinii antrenaţi pentru a depista explozibil iar diverşi lucrători au pătruns în clădiri pentru a efecta lucrări ambigue.
  5. Asupra Pentagonului nu a căzut niciun avion iar benzile video de la o benzinărie din apropiere, ale cărei camere video încadrau perfect acea latură a clădirii unde se presupune a fi avut loc impactul, au fost confiscate imediat de către FBI. Publicului larg i-a fost prezentată doar o imagine puţin concludentă cu o explozie, dar nici urmă de avion. Un Boeing 747 ar fi provocat pagube mult mai mari şi un crater în peluza din faţa clădirii, care arată practic imaculat.
  6. Cursa United Airlines 93, încheiată tragic undeva in Pennsylvania, a fost doborâtă de către un avion de luptă american, ci nu de lupta eroică a pasagerilor, care aflaseră de atacurile din New York, cu cei care deturnaseră avionul.
Hmm. Când totul este prezentat amănunţit, cu date concrete şi cu declaraţii de la martori, orice idee ne poate fi inoculată. Voi ce credeţi până la urmă? Hai să vă spun versiunea mea, pe scurt: habar n-am dacă atacurile au fost făcute chiar de către guvernul USA, dar foarte probabil s-a ştiut de ele şi nu s-a făcut nimic pentru a fi împiedicate. Şi doi la mâna, da, acele clădiri uriaşe nu au fost doborâte doar de două avioane înfipte în ele de nişte bezmetici. Boom boom, altceva mai puternic le-a dat jos. Iar dacă nu credeţi în ideea că opinia publică poate fi prostită şi jucată pe degete în cel mai obscen mod, uitaţi-vă la Wag The Dog.
În fine, probabil nu vom cunoaşte niciodată adevărul. Aşa că dacă tot suntem la capitolul filme, hai să vă zic şi de unele artistice. Pe care încă nu le-am văzut dar abia aştept să pun mâna pe ele.

Body of Lies. Ăsta a avut premiera chiar când eram în State şi postere uriaşe cu el tronau pe multe clădiri. Di Caprio şi Crowe, interesantă combinaţia, să nu mai zic de regizorul Ridley Scott cu care Russell a făcut şi Gladiator.
Pride and Glory. Ce-ţi mai trebuie când distribuţia îi cuprinde pe Edward Norton, Colin Farrell şi Jon Voight? Decât popcornul.
Saw V. Mai mult ca fapt divers, oare ce mai pot inventa..? Sau deja a devenit serial?
Max Payne. Un film făcut după un joc video nu poate promite multe, dar noi băieţii ştim cât de pasionaţi am fost de acest shooter! Iar Mark Wahlberg e un actor bun.
Eagle Eye. Pare interesant şi mai este şi cu frumoasa Michelle Monaghan..
Nights in Rodanthe. Richard Gere şi Diane Lane, sună frumos.
Parcă mai erau, dar mai vorbim data viitoare.