Friday, 5 September 2008

Uzaţi-mi playerele!

Din punct de vedere muzical (şi personal) au fost 2 ani extrem de faini. Iar 2009 se anunţă la fel de exploziv. De ce spun asta? Păi în 2007 am avut albume noi de la Foo Fighters şi Stereophonics. Materiale de excepţie care au produs premii Grammy (în cazul Foos) sau un turneu excelent în cadrul căruia am asistat şi eu la două concerte (în cazul Phonics). Şi pentru că nu era de ajuns iar el este mult prea expansiv, liderul Phonics, genialul Kelly Jones, a scos un album pe cont propriu chiar în timp ce înregistra ultimul material al trupei, excelentul Pull the Pin.
Civil Twilight, o trupă din Africa de Sud, despre care v-am povestit acum o juma' de an, a lansat un album senzaţional dar încă sunt mult prea necunoscuţi pentru potenţialul lor. Însă sunt sigur că vor deveni mari. Despre Radiohead şi curcubeele lor nu mai spun, că ştiţi. Şi aş putea menţiona aici şi DJ-ii mei preferaţi, ATB (cu Trilogy) şi Chicane (cu schimbarea de stil numită Somersault).
În 2008 avem deja albume noi de la Coldplay (am vorbit despre el, nu mai insist), Bon Jovi (Lost Highway, cam acelaşi stil, dar foarte plăcut), Poets of the Fall (totuşi nu la înălţimea primelor două discuri) şi The Verve (atenţie, Forth este primul material al trupei după 11 ani de la excelentul Urban Hymns!) Şi aşteptăm acum o toamnă de neuitat cu Oasis (Dig Out Your Soul, octombrie), The Cure (4:13 Dream, octombrie), Keane (Perfect Symmetry, octombrie) şi Dido (Safe Trip Home, noiembrie). Au fost şi artişti de la care aşteptam mai mult, cum ar fi Bryan Adams şi Moby, ale căror ultime apariţii discografice au fost slabisime. Dar îi scuzăm.
Pentru 2009 vom avea noul album U2 (posibil titlu No Line On the Horizon, hai odată cu el!), album nou de la A-HA, Robbie Williams (sper să se ţină de cuvânt cu lansarea şi să o lase mai moale cu depresiile şi prafurile) şi de la Depeche Mode, trupă care se află în discuţii pentru un nou concert la Bucureşti, după 3 ani (pe ăsta nu-l voi mai rata!). Placebo lucrează şi ei la un nou album, dar nu se ştie când apare.
La final revin la albumul celor de la The Verve, intitulat Forth şi lansat pe 25 august. Mie îmi place mult, îl recomand cu căldură şi vă las acum să urmăriţi piesa mea preferată de pe acest material, în cadrul unui clip fan made, evident (e încă prea devreme).

Appalachian Springs