Sunday, 17 August 2008

Întâmplări

...pe ecran. Cum ar fi filmul intitulat chiar The Happening. Un thriller foarte creepy despre o reacţie bizară a plantelor care afecta instinctul de conservare al oamenilor, făcându-i să acţioneze chiar invers, adică spre autodistrugere. Mark Wahlberg este în rolul principal, însă l-am văzut jucând mai bine decât o face aici. Să nu mai vorbim de această Zooey Deschanel, soţia lui Wahlberg în film, care joacă prost de tot. Filmul este însă destul de mişto în ansamblu, măcar ca idee.
Trecem acum la o altă întâmplare, petrecută la Las Vegas. Ashton Kutcher şi Cameron Diaz fac o pereche foarte reuşită, explozivă şi comică în What Happens In Vegas. Se cunosc acolo şi după o noapte de dezmăţ se trezesc a doua zi realizând că nu sunt doar mahmuri, ci şi căsătoriţi. Restul vă las pe voi să descoperiţi.
Nu-l mai văzusem de ceva vreme pe tâmpitul de Rob Schneider (gigolo-ul de 2 bani) şi am avut ocazia să-l reîntâlnesc (...întâmplător, la recomandarea unei colege) în comedia (ce altceva...) Big Stan. Sau de ce ar fi în stare un bărbat care urmează să ajungă în pârnaie doar pentru a nu se teme de scăparea săpunului la duş. Vizionaţi trailerul din link.
Şi dacă tot vorbim de actori care fac şi regia, să o menţionez şi pe Helen Hunt, actriţă, regizoare şi chiar scenaristă a peliculei Then She Found Me. Toate bune şi frumoase, filmul este bun, singura mea dezamăgire fiind faptul că Helen chiar arată urât în acest film, îmbătrânită şi ridată. Iar pentru ea se bat doi masculi plăcuţi dar atât de non-macho, anume Colin Firth (a jucat în Bridget Jones) şi Matthew Broderick, soţul lui Sarah Jessica Parker.
Spuneam acum câteva luni că vreau să văd Stop-Loss şi abia acum am reuşit. Despre soldaţii americani întorşi din acel război imbecil din Irak şi inevitabilele lor traume psihice. Filmul tratează prelungirea unilaterală a contractelor pe care soldaţii americani le deţin, un lucru pe cât de idiot pe atât de real. Ryan Phillippe e tot mai bun, ca şi actor.
The Secret este un film interesant, despre o mamă şi o fiică implicate într-un accident rutier. Doar fata scapă, însă atunci când îşi revine din comă realizează că practic este posedată de spiritul mamei sale. David Duchovny este în rolul principal al acestui film care poate fi privit ca o metaforă ce vrea să sugereze modul în care părinţii ar trebui să vadă uneori viaţa prin ochii copiilor lor.
La final vă las cu un thriller greu digerabil, intitulat Funny Games. Doi băieţi, deraiaţi de pe şine şi foarte gay ca stil şi înfăţişare, sechestrează şi ucid fără motiv o familie, interpretată de Tim Roth (cam fătălău în acest rol) şi Naomi Watts (o ştiţi din The Ring). Filmul este de-a dreptul revoltător, a se vedea doar de către cei cu nervi adecvaţi.

Revin în curând cu noi recomandări.