Tuesday, 1 July 2008

Vizionabile

Revenim cu recomandări cinefile.
  • Sleepwalking. Un film foarte bun. Este produs de Charlize Theron, care şi joacă alături de Woody Harrelson şi Dennis Hopper. Dar ei sunt doar actorii secundari. În prim plan îi avem pe Nick Stahl şi pe superba AnnaSophia Robb, acum în vârstă de doar 14 ani, însă cu siguranţă un viitor megastar. Este povestea tristă dar în final frumoasă a unor oameni care găsesc un sens şi o alinare în cei apropiaţi.
  • Pathology. Se vrea un horror periculos şi chiar este într-un fel. Însă e nevoie să aveţi stomac pentru a-l urmări, acest film rivalizând serios cu seria Saw în privinţa cantităţii de sânge, maţe şi creieri pe cm pătrat de ecran. Actorul principal, Milo Ventimiglia, prestează cam slăbuţ. Noroc cu Alyssa Milano, că ne mai clătim ochiul.
  • Dreamer. Aici avem o distribuţie care te cucereşte din start: Kurt Russell, Kris Kristofferson, Elisabeth Shue, David Morse şi o altă viitoare mare stea (deşi cred că e deja): Dakota Fanning. Caz real, film de tip Black Beauty, final previzibil, însa una peste alta un film "de casă" (mai ştiţi clasificările alea de la închirierile de casete video? lol) foarte plăcut.
  • August. Josh Hartnett este tânărul plin de succes a cărui companie de IT, fondată împreună cu fratele său, se zbate să rămănă pe piaţă. Un film oarecum dur, real şi care nu se termină cu "happy end fericit" (pleonasm memorabil pe care-l făcea profa mea de...română din liceu). David Bowie apare într-o singură scenă, la final, în rol de mare sculă de basculă.
  • In Bruges. Acest film cred că a fost creat special ca o reclamă pentru oraşul belgian. Că a fost aşa sau nu chiar nu contează. Este foarte bun şi nici nu ştii unde să-l încadrezi: comedie, thriller, dramă? Un lucru e cert, anume că are câte puţin din fiecare. Şi chiar te ispiteşte să vizitezi Bruges, oraş prezentat în film chiar în perioada Crăciunului. Colin Farrell şi Ralph Fiennes reprezintă două nume care fac reclamă de calitate acestui film. Şi iată şi un amănunt comico-interesant: The word 'fuck' and its derivatives are said 126 times in this 107-minute film, an average of 1.18 'fucks' per minute mrgreen
  • The Other Boleyn Girl. Întâlnim aici trei doamne adevărate ale ecranului, din generaţii diferite: Natalie Portman, Scarlett Johansson şi Kristin Scott Thomas. Două surori care se bat (mai mult sau mai puţin) pe acelaşi rege. Intrigi, interese, femei folosite ca obiecte sau unelte şi o lume medievală dominată (aparent) de bărbaţi. Eu am văzut filmul prin retina mea de secol 21 şi deseori m-am revoltat. Multe răsturnări de situaţie şi un final nedrept pentru unii.
  • Wristcutters: A Love Story. Unii spun că acest film e bun, aşa o fi. Eu îl trec aici mai mult pentru că vreau să existe şi o categorie AŞA NU. Deci nu mi-a plăcut şi am rezistat să văd decât jumate din el. Acţiunea se petrece într-o lume închipuită, plină de sinucigaşi care deja au comis gestul. Aţi înţeles ceva? rolleyes În fine, eu am înţeles, dar nu m-a prins ideea. Film plictisitor pe care nici chiar prezenţa lui Shannyn Sossamon nu l-a salvat pentru mine.
Acum vă las cu două recomandări nevizionate încă: Wanted - stă foarte bine la critici, super action, Morgan Freeman este imperial ca întotdeauna, Angelina şi-a recăpătat strălucirea iar acest James McAvoy tare îmi aduce cu Russell Crowe. Capote - este filmul pentru care meseriaşul Philip Seymour Hoffman a luat Oscarul acum 2 ani. Este la HBO zilele astea. Pop some corn and enjoy artexclaim

1 comment:

laura said...

sorry you didn't like wristcutters.. ti-am zis ca e weird.. mi-e mi-a placut cumva sentimentul ala de pierdut, statut si absurd.. si se termina misto :)

Post a Comment