Monday, 14 July 2008

O nouă prejudecată

Iată cu ce m-am procopsit în ultimele săptămâni. Deşi cineva mi-a spus că n-ar fi vorba de o prejudecată. Păi hai să vă spun despre ce e vorba. Anumite întâmplări şi persoane m-au făcut să ajung la concluzia că domniţele tinerele aşa, de până la vreo 25 de ani (dacă e musai să spunem şi o vârstă) nu trebuie tratate cu prea multă seriozitate. Pur şi simplu pentru că ele nu o posedă la rândul lor şi ţi-ai pierde vremea. Aceste domnişoare habar n-au ce vor sau cel mult au habar că vor să se distreze. Ieftin, fără complicaţii. Tinerele despre care vorbesc nu posedă o anume maturitate necesară pentru a dezvolta o prietenie sau o relaţie mai solidă. Astfel deseori ajung să înşele multe aşteptări. Lipsa de maturitate se simte chiar şi în glumele pe care le fac sau în cele făcute pe seama lor. Simţul umorului aflat în posesia acestor mici ifosate este foarte superficial şlefuit. Ele iau în serios glumele şi seriozitatea în glumă. Habar n-au să delimiteze corect alb de negru, cald de rece şi aşa mai departe.
Aceste domnişoare nu reprezintă investiţii bune. Ai mari şanse să pierzi dacă mizezi pe ele - timp, sentimente, demnitate şi chiar bani. Ele sunt bune pentru o distracţie estivală, pentru o ieşire în club sau pentru un sex rapid. Se prostesc deseori, se alintă, renunţă greu la copilărie deşi în adolescenţă chiar asta vroiau: să nu mai pară (ăăăă să nu mai fie) copile. Îşi fac poze cu mobilul în baie şi apoi le trântesc pe Hi5. Niciodată "nu sunt pregătite" pentru o relaţie. Iar vârsta lor reală este practic o medie între maturitatea dezirată şi copilăria dovedită.
Aşa că nu vreau mucioase, figuriste şi nici piţipoance materialiste. Nu vreau femele cu creier fraged, posesoare de sisteme false de valori. Şi nici fiţoase înţepate. Nu, merci. Mie daţi-mi o femeie.
Desigur, acest articol nu intenţionează să jignească pe nimeni. El este scris la modul general. Mai mult decât atât, cunosc persoane care constituie excepţii de la ideea prezentată de mine aici. Însă majoritatea dă regula. Şi, în opinia mea, dacă eşti un bărbat elegant şi serios care nu caută bătăi de cap nu are sens să-ţi pierzi vremea cu puştoaice. Încearcă să ţinteşti mai sus, la propriu şi la figurat. Şansele să găseşti o adevărată doamnă cresc exponenţial.
Şi uite aşa, după ce astă-iarnă vă anunţam că nu vreau fete cuminţi, acum îmi restrâng şi mai mult aria de căutare. Să sperăm că nu mai îmi impun multe criterii, deşi, ştiţi cum se spune, devenim tot mai pretenţioşi cu vârsta. Nu de alta, dar în stilul ăsta o să ajung să mă uit numai după mămici trăznite, tatuate şi divorţate, care ascultă rock şi trag pe nas!
Ha!

2 comments:

ruxandra said...

intre 20 si 25 de ani atat tinerii barbati cat si tinerele femei au acea mentalitate (majoritatea zic) cum ca viata trebuie "traita la maxim" (n-am inteles niciodata ce inseamna concret asta si nici ei nu cred ca stiu), odata ce ai o relatie stabila, care se finalizeaza eventual cu o casatorie, viata s-a terminat, trebuie sa incerci multe, trebuie sa traiesti tot. tinerii traiesc de parca viata unui om nu are decat 5 ani, iar restul e un soi de coma. cei mai multi nu isi dau seama ca de fapt nu fac nimic, in afara de 3 surubelnite si o vodka seaca la sfarsit de saptamana, restul zilelor, celelalte 5-6, le petrec pierzand vremea aiurea si mancand mancare la conserva, gandindu-se ca de fapt altceva vor. si atunci ia ce vrei de unde nu-i.
sunt de acord cu distractia si traitul tineretii, dar nu sunt de acord cu superficialitatea si mintitul de sine.

Anca said...

Uf, Ruxi... tu chiar n-ar trebui sa te pronunti pe subiectul asta, ca probabil ai fost matura de la 10 ani! Poate ca reactie la 'copilarismele' fratiorului? :P (joke!)

Adevarul este ca exista persoane, nu neaparat femei, care nu trec prin anumite experiente la virsta la care ar trebui, fie pentru ca sint firi timide, fie datorita unor imprejurari neprielnice. Aceste persoane au sansele cele mai mari sa para imature, deoarece chiar sint, intr-un fel, dar nu neaparat din vina lor. Si nu ma refer acum la fitze si superficialitate, alea tin de ce ai sub calota craniana, ci la o anumita inabilitate de a interactiona cu altii si in special cu persoanele de sex opus. Si asa te trezesti nu la 25, ci si la, Doamne fereasca-va, 30-35 de ani, ca nu prea stii cum trebuie sa procedezi...

Just my two banuti!

Post a Comment