Saturday, 26 July 2008

Eutaniasiați javrele!

Mă gândeam să scriu ceva mai easy azi, că tocmai am intrat în concediu, dar o știre de la tv mi-a adus aminte faptul că de multă vreme doream să scriu despre acest fenomen al câinilor vagabonzi. Această știre de care am pomenit vorbea despre 150 de maidanezi, eliberați în mod iresponsabil de la adăpostul unde se aflau. Motivația celui care a autorizat treaba asta este de o idioțenie rară: îi era milă de ei că stăteau în noroi... Consecința? Câinii au început să atace toți trecătorii ajunși în acel cartier mărginaș. Firmele aflate în zonă au început să-și piardă clienții, deoarece aceștia evită să mai calce pe acolo. Ok, ce e de făcut?
Păi e foarte simplu și, dacă prin absurd aș candida vreodată la o primărie, ăsta ar fi primul punct din programul meu electoral: eliminarea tuturor acestor javre. Este inadmisibil să existe atâtea animale periculoase pe străzile orașelor, de parcă ai fi în junglă, nu în civilizație. Este inadmisibil ca un om să moară mușcat de un animal în plin centrul capitalei (sigur vă amintiți cazul nefericit al acelui asiatic). Este strigător la cer să mergi pe stradă și să nu-ți fie frică de răufăcători sau de băieții de băieți, dar să strângi din buci de frica vreunei potăi (sau a unei întregi haite). Am ieșit și eu prin alte țări mai la vest. Jur că nu am văzut nici măcar un câine vagabond, nicăieri. Uneori era chiar ireal să te plimbi pe străduțe lăturalnice și să stai atât de calm realizând că niciun patruped nu te va surprinde neplăcut.
Am avut și eu un câine pe care l-am iubit enorm. Însă delimitez total animalele de casă de câinii comunitari. Nu există nicio legătură, credeți-mă pe cuvânt. Iubești animalele, vrei un câine? Foarte frumos, ia-ți unul și ține-l în casă. Nu-l "adopta" așa cum fac acei cretini care iau câinii de la adăposturi apoi le dau drumul înapoi pe străzi sau îi aciuiază pe lângă bloc, acolo unde javrele își vor proteja noul teritoriu și vor ataca străinii din zonă. Apropo, aceste adăposturi reprezintă altă absurditate. Unu la mână, din motivul pe care tocmai vi l-am spus. Și doi la mână, pentru că banii, timpul și resursele umane investite în așa ceva ar trebui folosite în cu totul alte părți, ci nu pentru a proteja niște animale care în final nu ajung decât să reprezinte un pericol.
Iar acei idioți care se dau apărători ai drepturilor animalelor ar trebui bătuți bine și treziți la realitate. Ciudaților, să apărați drepturile câinilor atunci când o haită vă va ataca vreun copil, așa cum a pățit el, el, ea sau ea. Îi tot dați cu "animalele nu trebuie maltratate, luptăm împotriva cruzimii" și alte aberații de genul ăsta. Păi măi deștepților, nu vorbește nimeni de maltratare sau de cruzime. O singură injecție, nedureroasă, rezolvă tot. Eutanasiere, așa se cheamă. Este unica soluție viabilă pentru ca aceste animale incontrolabile să dispară. Orice altă măsură este ineficientă iar cine susține contrariul merită uns cu slănină și lăsat singur în mijlocul unei haite flămânde. Uitați-vă în jur. De ani de zile autoritățile au declanșat războiul împotriva câinilor comunitari (sanki!). Ați sesizat vreo schimbare? Nu. Numărul câinilor vagabonzi este la fel sau poate chiar mai mare. Iar statisticile vorbesc de 50 de oameni care sunt mușcați zilnic în București. Enorm și inadmisibil. Pentru a ne apropia cât mai mult de civilizație trebuie neapărat să rezolvăm această problemă. Iar asta nu se poate face decât dacă eliminăm aceste animale, rapid, eficient și trecând peste mila care va fi inevitabilă.
Pentru final am pregătit, total la mișto, melodia cretinoidă a acelui artist ratat de muzică ușoară, care ne sfătuiește să iubim și câinii vagabonzi. Să-i iubești tu, zoofil mic ce ești!


2 comments:

invisibility_cloack said...

Tot ce ai scris e o mare prostie. Câinii de pe stradă pot fi foarte bine și câinii de acasa, iar ce bălmăjești tu aici sunt cazuri izolate. Iar aberația cum că toți câinii ar trebui eutanasiati e o mare porcărie. Stii cât costă o astfel de injecție? Un an de mâncare gratis pentru câinele ăla. Guvernul n-are bani pentru așa ceva, sau preferi să ia bani din pensiile și salariile bugetarilor. Adăposturile pentru animale sunt locuri în care sunt tratați într-o manieră mai umană, și, ceea ce nu cred că știai, sunt ridicate pe sponsorizări. Eutanasiatul costă enorm de mult, de aceea animalele sunt duse la camere de gazare. Ca la holocaust, inteligentule. Și e normal să fie apărați de organizații. Și nu e vina lor că sunt pe străzi. Trebuie să fie castrați, nu eutanasiați- chestie care costa ENORM, și țara n-are bani nici pentru oameni, darmite pentru câini. Ai dat vreodată de mâncare unui câine de pe stradă, să vezi cum se uită la tine cu ochi plini de recunoștință? Nu cred că ai capacitatea de a face așa ceva, dar încearcă o dată. Din nou, nu e vina lor că sunt pe strazi, nici vina lor că se organizează în haite, și nici vina lor că își apară teritoriul. E în natura lor să facă asta. Melodie cretinoidă? Nu pre cred :))

The Fly said...

Mda. Se vede ca ești un cretinoid fără șanse de salvare. Ai merita lăsat singur în mijlocul unei haite agresive și să-mi vorbești după (dacă mai poți) de recunoștința din privirea lor.
Afirmația cum că adăposturile necesare pentru a ține vreo 2 milioane de câini, câți sunt în țara asta, sunt ridicate din sponsorizări, este atât de imbecilă încât nici n-are sens s-o comentez. Și chiar presupunând prin absurd că ar fi așa, una e să ridici adăposturile și alta să hrănești și să îngrijești atâția câini, cretinule.
La final îți voi taxa stupiditatea printr-un slam dunk. Afirmi (de două ori chiar), că nu e vina câinilor că sunt pe străzi. Perfect adevărat, sunt de acord cu tine. Însă tu și ceilalți imbecili care preiau acest șablon și-l propagă mai departe fără a-l trece prin filtrul gândirii omiteți ceva: eutanasierea câinilor nu este o pedeapsă, o răzbunare a rasei umane asupra animalelor, ci singura metoda prin care am putea scăpa de ei. Când se deratizează sau se omoară țânțari în masă protestezi, întruchipare a prostiei umane ce ești? La scară universală nu există nicio diferență între sufletul unui câine sau cel al unui țânțar sau șobolan.
Sper să nu mai dai pe aici și să fiu nevoit să explic chestii elementare unor nenorociți care hrănesc câinii vagabonzi și implicit devin vinovați față de zecile de mii de oameni agresați pe străzi. Du-te și castrează tu 2 milioane de câini și așteaptă să moară toți de bătrânețe. Apropo, câinii nu vor să ne fută, ci să ne muște, dar tu ai merita și una și alta.

Post a Comment