Sunday, 20 July 2008

Câteva de weekend

Hai, pe scurt aşa, să mai vorbim despre 5 filme pe care le-am văzut recent.
  • Made of Honor. Se alătură comediilor romantice reuşite pe care le-am vizionat în ultima vreme. Filmul a primit numeroase critici şi mulţi au spus că seamănă prea mult cu My Best Friend's Wedding, însă nu prea sunt de acord. Şi mă întreb oare câte cazuri de acest gen există în realitate, anume să ai o prietenă bună pentru foarte mult timp iar într-un final să constaţi că de fapt eşti îndrăgostit de ea. Patrick Dempsey (Grey's Anatomy) face probabil ravagii în rândul publicului feminin, aşa cum partenera lui din film, superba Michelle Monaghan, face în rândul masculilor.
  • Felon. Foarte bun film. Un om de bună credinţă ajunge stupid în pârnaie după ce încercase să-şi protejeze propriul cămin. Acolo intră fără să vrea în alte belele şi este nevoit să se adapteze şi să facă jocul băieţilor răi pentru a putea supravieţui. Filmul prezintă foarte bine viaţa de după gratii, iar actorii principali Stephen Dorff şi Val Kilmer sunt impecabili.
  • Deception. Un thriller intrigant prin natura sa sexuală şi prin prezenţa în distribuţie a lui Ewan McGregor. Are unele mici scăpări, dar poate fi urmărit lejer până la final. Natasha Henstridge are o apariţie pe cât de scurtă pe atât de senzuală.
  • Pentru azi încheiem cu două pelicule care se adaugă la colecţia personală începută relativ foarte recent în care o admir pe Ellen Page jucând. Mda, foarte probabil cel mai promiţător star american al momentului. Smart People este o poveste despre oameni obişnuiţi (dar inteligenţi, după cum va concluziona Sarah Jessica Parker) şi despre speranţă. Dennis Quaid este foarte plăcut de urmărit, ca întotdeauna, de data asta într-un rol oarecum mai dork decât cele cu care ne-a obişnuit. Iar Thomas Haden Church este la fel de tâmpit ca-n Sideways.
  • Hard Candy. Iată un film dur de tot. O fetiţă de 14 ani, destul de mult deraiată de pe şine, jucată magistral de Ellen Page, ademeneşte într-o capcană un potenţial pedofil şi îl aduce în pragul nebuniei după ce pare chitită să-l castreze. Ca o paranteză, întotdeauna am considerat că unica pedeapsă pentru pedofili şi violatori ar fi castrarea. Deci într-un fel mi-a picat bine acest film, deşi este foarte revoltător şi te lasă să iei partea oricui.
See you around.