There goes my hero, he's ordinary

Foo Fighters - My Hero (from Skin and Bones DVD)

A început ca tobar cu diverse trupe din Washington. În 1990, la vârsta de 21 de ani, a fost remarcat la un concert de către Kurt Cobain şi Krist Novoselic şi adoptat în Nirvana, trupă care, un an mai târziu, cu el în componenţă, lansa albumul Nevermind, ajungând la un uriaş succes mondial. S-a implicat chiar în compunerea unor piese din ultimii ani ai trupei, cântând şi la chitară, nu doar la tobe. În anii '90 ne uitam cu toţii extaziaţi la cel mai celebru concert unplugged din istorie, Nirvana in New York, şi nimeni nu-i dădea atenţie tobarului imberb cu coamă de cal care bătea cu nişte pămătufuri.
După destrămarea Nirvanei a intrat în studio şi a tras de unul singur un album, intitulat Foo Fighters, cântând la toate instrumentele. Şi asta în doar 5 zile.
"I was supposed to just join another band and be a drummer the rest of my life," he later said. "I thought that I would rather do what no-one expected me to do. I enjoy writing music and I enjoy trying to sing, and there's nothing anyone can really do to discourage me."
Mai apoi, a găsit oameni şi a format trupa cu acelaşi nume cu al albumului, Foo Fighters. Până în prezent au lansat 6 albume, un DVD live acustic şi au cucerit 6 premii Grammy. Şi împletesc superb rock-ul tare cu minunatele balade acustice.
Poate cânta la chitară, tobe, bas, clape şi vocal. Este un instrumentist complet şi un excelent compozitor. A mai cântat şi cu Queens of the Stone Age şi Tom Petty and the Heartbreakers. Este un tip nebun, amuzant şi cu un suflet foarte mare.
His name is Dave Grohl and he is one of my very few personal musical heroes.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite