No.3

Pentru că eu respir muzică, încerc pe cât pot să şi inspir pe alţii în această direcţie. Din acest motiv scriu atât de des pe acest subiect şi principala fixaţie acolo, în dreapta jos, este Music. Mai mult decât atât, muzica se asociază perfect stărilor noastre, din fiecare moment. smile
Am auzit foarte multă muzică faină în ultimii ani. Dacă e să mă raportez la perioada de după anul 2004 (adică de la ultimul album U2) pot spune că am devenit admiratorul câtorva trupe de care nu auzisem sau despre care ştiam foarte puţin cu ceva timp în urmă. Acest lucru este valabil şi pentru trupele de afară şi pentru cele de la noi, aici devenind chiar apropiat al acestui trio de formaţii, îmi permit să spun, care au atât de multe (şi mulţi) în comun: Urma, Kumm, Byron.
Ei bine, în perioada la care făceam referire au apărut şi am descoperit multe piese extraordinare. Melodii care prin sunet, cuvinte şi interpretare m-au făcut să le ascult pe repeat zile, săptămâni, luni şi m-au purtat prin tot felul de stări. Începând de azi, trei zile la rând voi posta şi vă voi spune două vorbe despre melodiile care intră, fără discuţie, într-un top personal al acestor ani. În acest fapt divers muzical nu intră, poate paradoxal, niciuna din formaţiile mele preferate din ultimii ani, anume Foo Fighters, Stereophonics sau Coldplay. Dar acest lucru face melodiile despre care vă voi povesti cu atât mai speciale.
Azi vom asculta o piesă de o melodicitate incredibilă. O melodie perfectă, care poate fi ascultată la aceeaşi intensitate şi când eşti trist şi când eşti vesel. Este povestea lui Oigan şi a lui Dan Byron pe ruta Bucureşti - Cluj, este dansul lor în faţa dragostei. Este piesa care dă titlul celui mai bun album românesc de rock alternativ scris vreodată. Ca un generic de film, ca un soundtrack ideal, ca un fundal de imagini în mişcare, de stări de spirit în continuă schimbare.
Este un cântec despre viaţă, pur şi simplu, despre suişurile şi coborâşurile ei, care se aud chiar în acele viori. Care se povestesc în versurile cu îngeri şi clovni. Este Kumm - Angels & Clowns.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite