The Legend, the Money and the Crimes

Hai, luaţi-vă punga cu popcorn să mai vorbim despre nişte filme. biggrin
O să încep cu cele care mi-au plăcut cel mai mult dintre astea vizionate recent. Ei bine, trebuie să vă spun despre S.F.-ul I Am Legend cu Will Smith. M-a cucerit de la primele secvenţe, în care dăm peste un New York pustiit, cu maşini şi clădiri abandonate, cu iarbă crescută pe străzi, cu animale sălbatice mişunând pe acolo si mai ales cu liniştea aia macabră în imensitatea de beton. Foarte reuşit trucajul, dar mai ales filmul în sine, în care Will Smith, aparent unicul supravieţuitor al unui virus mortal care exterminase umanitatea, luptă pentru a găsi un antidot.
Apoi vă zic de Two For the Money, un film apărut acum 3 ani dar vândut săptămâna trecută pe DVD împreună cu revista Capital. Distribuţie super în care regăsim 3 gentlemeni totali ai ecranului, Al Pacino, Matthew McConaughey şi Armand Assante, primii doi fiind în rolurile principale. Îl întâlnim pe acelaşi Pacino nebun şi inconfundabil, într-un film despre succes, încredere, voinţă şi tupeu, din care vă ofer şi un citat (Pacino, vorbind despre momentul maxim de euforie, care în general precede evenimentul aşteptat):
You know, the best part of the best drug in the world isn't the high. It's the moment just before you take it. The dice are dancing on the table. Between now and the time they stop, that's the greatest high in the world.
Am văzut şi In the Valley of Elah, film care i-a adus în acest an lui Tommy Lee Jones o nominalizare la Oscar, unii considerând că este cel mai bun rol făcut vreodată de acest actor. Acţiunea acestui thriller reprezintă oarecum o consecinţă a sechelelor cu care se întorc soldaţii americani din Iraq, iar Charlize Theron şi Susan Sarandon colorează foarte frumos distribuţia. Cei care nu cunosc ce reprezintă valea din titlul filmului (nici eu nu ştiam înainte să văd filmul) să arunce o privire scurtă aici.
Un film care m-a tulburat mult şi poate cel mai revoltător (la propriu) pe care l-am văzut vreodată este An American Crime. Este inspirat dintr-un caz real şi celebru în America anilor '60. Sylvia Likens (jucată foarte bine de Ellen Page - deja la al 3-lea film în care o văd) a fost torturată şi ucisă lent de femeia la care fusese lăsată în grijă de către părinţi. Nu vă uitaţi la film dacă sunteţi uşor impresionabili.
Trecem la lucruri mult mai frumoase în Martian Child, cu fraţii John şi Joan Cusack (atât în film cât şi în realitate). Şi dacă vorbim de legături de familie care se respectă şi pe ecran, hai să pomenesc şi de The Heartbreak Kid, cu Ben şi Jerry Stiller (îl ştiţi din Seinfeld unde îl juca pe tatăl lui George). O comedioară clasică şi amuzantă a lui Ben Stiller, deşi pe alocuri dezagreabilă prin glumiţele-i scârboase.
Am văzut la HBO filmul Sideways (tradus în mod hilar In Vino Veritas rolleyes), câştigător de Oscar acum 3 ani pentru cel mai bun scenariu. Doream de mult să-l văd şi m-am prins abia la final ce film văzusem, stând captivat în faţa tv-ului după ce ratasem începutul. Vă recomand să-l vedeţi cap-coadă şi să-l degustaţi ca pe un ...vin bun wink
Rămânem la comedii şi iată că am văzut şi eu până la urmă The 40 Year Old Virgin. Am râs de m-am mrgreen pe mine la revederea cu Steve Carell din Dan in the Real Life, din nou în rol de loser.
Mi-a fost recomandat şi am văzut Sleuth, adică remake-ul de anul trecut al filmului din 1972. Foarte interesant este faptul că Michael Caine a jucat în ambele filme, dar personaje diferite (nu întrebaţi care, sunt doar 2 mari şi late în tot filmul). Pentru fete: e cu Jude Law biggrin Pentru toţi: uitaţi-vă la el, este interesant.
Revenind la americani şi implicarea lor în Estul Mijlociu, avem The Kingdom. O echipă FBI este trimisă să investigheze un atentat cu bombă petrecut în Arabia Saudită. Lucrurile sunt însă mai complicate de atât. Distribuţie foarte ok, film interesant. Se pare că Jamie Foxx a renunţat definitiv la comedioarele cu care mă obişnuise înainte de a lua Oscarul în 2005 pentru rolul lui Ray Charles.
În fine, ieri am văzut Rails & Ties, drama unui mecanic de locomotivă (Kevin Bacon), prins între pierderea soţiei şi adoptarea unui fiu, a cărui mamă naturală murise suicidal chiar sub roţile trenului condus de el.

Gata, că v-am împuiat capul. Fiţi cu ochii pe Iron Man, care a rupt box office-ul american.
And pop some corn biggrin

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite