4 de vacanță

Fiind maniac cu filmele și aflându-mă de o săptămână la Ploiești în vacanță, evident că mi-am adus pe laptop câteva cu care să-mi omor timpul. Pe lângă faptul că a fost o adevărată plăcere să revăd pe DVD, alături de ai mei, Heat și Crash, am mai vizionat așa:
Anamorph. Foarte interesant acest thriller, cu Willem Dafoe în rolul principal. Chiar duceam dorul unui film de genul ăsta. Ideea mi s-a părut foarte originală, anume un criminal în serie care la fiecare crimă dădea indicii despre următoarea pe care avea să o comită, pe baza acestei tehnici de a crea două imagini într-una singură. Iar acest killer aranja de așa natură scena crimei încât puteai vedea totul din două perspective.
Mergem mai departe la The Great Debaters. Film regizat de Denzel Washington și inspirat dintr-un caz real. Mai bine zis, chiar relatează fapte reale, nu doar se inspiră din ele. Denzel este și actor principal, alături de Forest Whitaker, care prestează mai din umbră în acest film dar la fel de frumos ca întotdeauna. Foarte fain filmul, impregnat cu principii și multă determinare în mijlocul problemelor rasiale din America anilor '30.
Across The Universe. Poate unul din cele mai supraestimate filme de care am auzit în ultima perioadă. Deci nene, cum să vă spun, e musical. Adică știți, actorii încep să cânte și să danseze în mijlocul scenelor. Niciodată nu am gustat genul, ideea mi se pare foarte stupidă. Chiar și Bono apare în acest film, într-un rol scurt (din fericire) și, paradoxal, de o stupizenie direct proporțională cu valoarea liderului U2. Nu am rezistat să văd decât jumate, apoi am trecut la I'm Not There, un film despre viața lui Bob Dylan, realizat într-un mod foarte interesant. 6 personaje (întruchipate printre alții de Christian Bale, Heath Ledger - în ultimul său rol dinaintea morții subite din luna ianuarie a acestui an, Richard Gere sau Cate Blanchett - nominalizată la Oscar) dau viață marelui Dylan, fără a avea aparent nicio legătură cu el și purtând nume diferite. Ele schițează multiplele fațete avute de personalitatea artistului folk care a schimbat muzica. Un film care trebuie văzut chiar dacă nu ești fan Dylan, așa cum nu sunt eu. Dacă am reținut bine, nicăieri în film nu apare numele său, singurul indiciu fiind o imagine cu el la final. Și mare atenție la rolul făcut de Cate Blanchett, care în film este bărbat și tare bine-i șade, dar pe mine unul n-a reușit să ma "păcălească" și tot cu aceiași ochi dintotdeauna am privit-o.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite