Music. Connecting People.

Tocmai m-am întors de la Tg.Mureş (pe ruta Sighişoara - Buşteni - Câmpina) unde m-am bucurat de o escapadă nespus de adecvată din mijlocul capitalei ştrangulată de summit-ul despre care habar n-am şi nici nu mă interesează. Joi am plecat cu nişte prieteni la Mureş, unde am ajuns mai repede decât mă aşteptam, poate şi datorită coloanei sonore de drum, care a conţinut U2, Guns sau AC/DC. La Mureş a avut loc filmarea unui DVD, Byron unplugged. O experienţă frumoasă şi total inedită, din mai multe puncte de vedere.
În primul rând, pe lângă lipsa chitarelor electrice, nu am avut parte de un concert clasic, ci mai degrabă de o filmare cu public, pe fundal muzical. Rolul publicului a fost, zic eu, unul mai degrabă activ, am fost practic un element important în realizarea acestui material, iar recompensa admiratorului de muzică prezent acolo nu a fost neapărat prestaţia live la care a asistat ci va fi DVD-ul care se va lansa ca şi produs final. Dar nu vreau să fiu înţeles greşit: a fost realmente minunat să fim în acel pod împreună cu trupa Byron (da, asta era practic, un pod al Teatrului 74, Bastionul Măcelarilor).
Piesele care nu ieşeau bine erau întrerupte sau reluate, se făceau pauze pentru schimbarea casetelor video iar publicul (unul privilegiat, pentru că nu oricine a putut intra la o astfel de filmare) era extrem de cuminte: fără zbănţuieli, fără ţigări sau băuturi, fără camere foto sau telefoane mobile în funcţiune. Pe scurt, un concert intim şi foarte profesionist, la care invitaţi speciali au fost Paula Seling şi Alexandru Andrieş (acesta din urmă a stat chiar în spatele meu în timpul concertului şi vă pot spune că este un tip foarte modest şi şugubăţ). Fiecare dintre ei a interpretat câte două piese cu trupa Byron: una de-a trupei şi una de-a lor. La Paula Seling combinaţia a fost Watercolor (puteţi asculta mai jos varianta originală) cu Râd când îmi vine să plâng, o piesă fantastică pe care Byronii au adaptat-o în stilul lor. Iar Andrieş a prestat Far Away, într-o versiune tradusă foarte fain chiar de el, cu Cea mai frumoasă zi (previzibil oarecum, dar extrem de frumos). Acuma nu ştiu dacă aşa o fi, dar bănuiesc că Andrieş a fost sincer când a afirmat că este cel mai bun concert unplugged al unei trupe româneşti pe care l-a văzut vreodată. Şi asta spune multe. S-a văzut din plin munca depusă, adaptarea pieselor, multitudinea de instrumente folosite, orele de repetiţii, echipajul, toate rezultând într-un input costisitor dar foarte eficient.
După concert, pentru că localul era practic al nostru, am profitat şi ne-am încins la o cântare, prilej cu care am zdrăngănit pe cea mai beton chitară pe care am pus vreodată mâna, un Ovation despre care nu vă mai dau şi alte detalii.
A doua zi a urmat un nou concert, în acelaşi loc, de data asta rock şi cu public. Scăpat de stresul unplugged-ului şi incitat de sunetul electric pe care nu prea-l mai auzise vreme de o lună, Dan Byron a fost realmente dezlănţuit, asta ducând la cel mai antrenant concert cu trupa asta la care am asistat până acum (şi am asistat la câteva...). Am fost foarte bucuros să-mi revăd la acest concert, după aproape 5 ani, un vechi prieten din Tg.Mureş. Iar acest lucru a fost posibil şi datorită lui Anné . Thanks girl!
Ieri am luat-o spre casă, cu o oprire în Sighişoara, la plăcinte, lasagna şi o băută scurtă, apoi eu şi sorella ne-am oprit în Buşteni, unde am rămas cu părinţii şi alţi invitaţi ai tatei, care şi-a sărbătorit ziua de naştere. Azi am dat o fugă şi la Câmpina, unde am revăzut bunicii şi câinele care este tot mai moş, încheiând foarte frumos o săptămână relaxantă (trăiască NATO!), cu muzică din cea mai bună, oameni dragi, faini şi amuzanţi, cu drumuri, gânduri şi poate şi speranţe. Şi pot spune că este un sentiment minunat să fii pe drum alături de o trupă. It's music, it's drinks, it's fun, it's friendship, there's stories, there's feeling and much more. It's pure rock'n'roll.
Nici măcar vremea infectă de afară nu ne-a afectat. I guess we all got lost in the silvery landscapes.Fotografii de la unplugged realizate de Dan Predescu:

Comments

 1. rad cand imi vine sa plang piesa faina....? =))
  ia sefu',na de-aici : http://www.trilulilu.ro/eyla/869b7832b2643c
  Adica ASTA e originalul.....

  ReplyDelete
 2. Da draga, stiu piesa de cand a fost lansata :D
  Ce, nu e misto?

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele