Trei la zece mii

Pentru că m-am obişnuit să recomand filme şi mai ales pentru că am remarcat cu plăcere că unii dintre voi chiar ţin cont de ele, azi vin cu alte 3 filme care mi-au plăcut.
Primul este Vantage Point, un film extraordinar de alert, excelent filmat (şi foarte dificil, bănuiesc, aceleaşi secvenţe de acţiune fiind prezentate de mai multe ori din unghiuri diferite) şi având o distribuţie foarte atractivă: Dennis Quaid, Forest Whitaker, Matthew Fox (tipu' din Lost), William Hurt şi Sigourney Weaver. Vantage Point ne prezintă un atentat la preşedintele Americii, din 8 perspective diferite. Acţiunea are loc în Spania, în timpul unui summit. Asta apropo de ce urmează şi la noi.
Music Within. Foarte fain, reprezintă povestea adevărată a lui Richard Pimentel, veteran de război rănit în Vietnam, care reîntors acasă începe o adevărată luptă pentru ca oamenii cu dizabilităţi să fie priviţi şi trataţi în mod egal cu ceilalţi. Un film cu adevărat impresionant.
Iar la final, My Blueberry Nights, poate preferatul meu dintre cele enumerate aici. Cafenele, baruri, America, Route 66, străini, drame, încercări de a uita, conversaţii. Şi plăcintă cu afine. Norah Jones, cea care joacă rolul principal, încearcă să uite o relaţie care tocmai s-a încheiat şi o ia la pas prin America, angajându-se în diverse localuri şi corespondând în tot acest timp cu Jude Law, care avea propriul său local în New York. În film mai apar Rachel Weisz şi Natalie Portman, lucru care pentru mine a sporit semnificativ atractivitatea acestei pelicule de atmosferă.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)